1,045 milliárdért eladó Fábiánics Ignác egykori kastélya Misefán

1,045 milliárdért eladó Fábiánics Ignác egykori kastélya Misefán

A Misefán kínált ritkaság nem csak a jelene, de múltja miatt is igazi exkluzív ajánlat. Az eredetileg Fábiánics Ignác által építtetett kastélyt érdemes kívül-belül megismerni. Ha máshogy nem, virtuálisan!

 

A Fábiánics Ignác kastély részletei

 

“Misefa község Zala megyében Nagykapornak település tőszomszédságában, Zalaegerszeg és Keszthely között, Hévíz, Kehidakustány gyógyfürdők közelében található. A település, csendes ,zöldövezeti részén elhelyezkedő Fábiánics kastély keresi új tulajdonosát. 

A kastélyt a XIX. században Fábiánics Ignác királyi főtanácsos és főjegyző építtette. Az épület klasszicista pompáját Bosnyák Géza az Első Magyar Takarékpénztár egyik alapítója teljesítette ki Romjaiból a jelenlegi tulajdonos házaspár építette újjá a kúriát. Kastélyszállóként a rekonstrukciót követően 1998-ban nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, majd 2019-ben a fűtésrendszert korszerűsítették és napkollektorok kerültek kialakításra. A felújított szálloda , 4 csillagos minősítést kapott. 

 

A jelen részletei

 

Az épületben 14 vendégszoba,és 5 lakosztály került kialakításra korhű,stílusos bútorokkal berendezve. A kastély egyetlen része amely nem igényelt teljes rekonstrukciót, a 400 nm-es cseh-süveg boltozatú hajdani borospincéje, amely ma csoportok fogadására alkalmas étterem látványkonyhával, régi magyar és nemzetközi ételkülönlegességekkel, vadspecialitásokkal, az ország legjobb boraival. Ezen a szinten található a fürdőház, benne: pezsgőfürdő, finn-, és infra szauna merülőmedencével. Konferenciaterme, kandallóval díszített könyvtárterme és télikertje, teraszhelyiségei kitűnően alkalmasak baráti összejövetelek, családi rendezvények, továbbképzések megszervezésére és lebonyolítására. 

 

A több mint kétszáz éves ősparkban ,nyári grillvendéglő , szabadtéri fűthető, úszómedence kapott helyet. A Kastély mellett 4 hektáros, 10 éve telepített Arborétum található ,mesés panorámával a környező hegyhátakra és a horgásztóra. Az irányár magában foglal még egy különálló 210 nm-es családi házat a menedzsment részére. Bővítési lehetőség: 2db összközműves parkosított belterületi telek 2 x 2.400 m2, 30%-os beépíthetőséggel további lehetőséget kínál. A páratlan természeti környezetben elhelyezkedő kastély számos lehetőséget rejt magában. Új tulajdonosát keressük, aki életre kelti ezt az épületkomplexumot, akár kastélyszállóként, akár luxus egészségügyi központként, az őt megillető méltó helyére emeli. […]”

 

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!