Kincsek a múltból: eladó a kesztyűgyáros Hamerli dinasztia családi otthona!

Kincsek a múltból: eladó a kesztyűgyáros Hamerli dinasztia családi otthona!

Az egykor szebb napokat látott, 420 nm-es ingatlant 99 millió forintért szúruk ki a pécsi ingatlanpiaci kínálatában! Dicső múlt, remélhetőleg hasonlóan fényes jövő! Nézzen be ön is Magyarország első kesztyűgyáros tímár mesterének, Hamerli Jánosék egykori otthonába!

Hamerli örökség – részletek

 

“Eladásra kínáljuk Pécs- Mecsekoldal- Tettye városrészben található, a belvárosban egyedi adottságokkal, városi és hegyi panorámával rendelkező, a Hamerli család egykori patinás családi házát. Jelenleg az épület szintenként 3 helyrajzi számmal van nyilvántartva, de egyben eladó.

A legalsó szint 167 nm, ami alkalmas üzletek vagy lakások kialakítására. 5 lakás tervezése folyamatban van, 2 lakás (teljes tetőtér) hatályos építési engedéllyel rendelkezik, a többi 3 lakás ( középső szint, 170 nm) tervezése folyamatban van. 

A tetőhöz a cserép és a VELUX ablakok már meg lettek vásárolva. A kivitelezés még nem lett elkezdve, a leendő tulajdonos a terveken még módosíthat. A terveket Borza Endre, neves pécsi építész készíti. A Hamerli örökség épületének másik felében, már több lakás ki lett alakítva, azokat az új tulajdonosok már birtokba is vették. […]”

További részletek, fotók és alaprajz a Hamerli otthon kapcsán az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

A Hamerli iparos dinasztiáról

 

A pecsma.hu oldalán kiváló anyag foglalja össze Hamerli János és családjának megismerhető történetét. A Pécsi Kesztyűgyár alapítója és rokonság több más iparos tevékenységben is részt vett, segítve ezzel a város gazdasági fejlődését. Az érdekes írást minden ínyencnek jó szívvel ajánljuk. Az eladó, darabka magyar történelem pedig reméljük, méltó kezekbe kerül és kivirágzik!

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?