Két 4****-os pesti szálloda projekt is eladó

Két 4****-os pesti szálloda projekt is eladó

A két teljesen eltérő arculatú projekt keresi gazdáját. Az árak borsosak, a látványtervek és a meglévő épület fotói elég gusztusosak. De vajon ki vág bele ilyen üzletbe? Gyaníthatóan nem mi, dolgozó kisemeberek…

Budapest, VIII. kerület, 11.000 m2, 700.000.000 Ft

Nyolcadik kerületi modern, 12 emeletes, négycsillagos szálloda projekt eladó érvényes építési engedéllyel a Keleti pályaudvar mellett. A leendő vegyes funkciójú épületben egy négycsillagos szálloda és egy egészségügyi központ (rehabilitáció, táplálkozástudomány, életmód tanácsadás …) létesül majd.

“Az épület különleges sajátossága az az éjjel-nappal működtethető helikopter leszálló, amely 37 m magasságban az épület legfelső szintjének tetejéhez kapcsolódik egy önálló lépcsőházi mag befejezéseként, kiszolgálva a szállodai épületet ill. a betegszállítói tevékenységet. Ez a helikopter leszálló Európában is egyedülálló, különleges építészeti alkotás lesz. Az üzemeltetés során keletkező helikopter zaj ellen különleges épületszerkezeti megoldásokkal, fokozott hangszigetelő képességű üvegszerkezetek beépítésével védekeznek. A baleseti mentés funkcionálisan nem érinti a szálloda üzemszerű működését, ugyanis 37 m magasban egy acélszerkezetű híd segítségével történik a közvetlen kapcsolat az Egészségügyi Központ főépületével.”

Izgalmasan hangzik. Kár, hogy a környék lakásainak hangszigetelését nem tervezi megoldani a kivitelező.

szal

szal1

szal2

 

További képek és információk ide kattintva tekinthetők meg!

Budapest, IX. kerület, Belső Ferencváros Városrész, 27.000 m2, 4.711.950.000 Ft

“Az épület a Duna keleti partjának szomszédságában helyezkedik el, a Corvinus Egyetem közelében, öt percre a Fővám tértől és a legelegánsabb sétáló és bevásárló utcától, a Váci utcától. Az épület jelenleg felújítandó állapotú, egy 4590 m2-es trapéz alakú területen fekszik, egy belső udvart körbefogó négy egységből áll (két homlokzata az említett utcák felé, két homlokzat pedig a belső udvarra néz).
Az ingatlant 4 csillagos szállodának tervezték átalakítani – a paraméterei ennek megfelelnek – erre a tervek már elkészültek, az engedély pedig meghosszabbítható.”

Ismeri a szóban forgó ingatlant? Mert mi nem. De csodáljuk!

szal3

szal4

 

További számos fotó az alábbi linkre kattintva érhető el!