Eladó kastélyok rovat: a ladi “Hoyos Kastély”

Eladó kastélyok rovat: a ladi “Hoyos Kastély”

A Ladon kínált, 1660 nm-es “Hoyos Kastély” nemcsak csudaszép, de a hely szelleme sem akármilyen! Nézzen szét, vagy akár vegye meg az eladó ingatlant! És persze tudjon meg ezt-azt a ritkaság hátteréről!

Az eladó “Hoyos Kastélyról”

 

“Az un. “Hoyos Kastély” Lad község Önkormányzati belterületén (kb. 800 fős település) található, közel 6 hektáros arborétum közepén. Lad község Somogy megye déli részén fekszik, domborzati viszonyok szerint közvetlenül kapcsolódik a “Zselici tájegység”- hez. Kiváló vadászterület. Megtalálható gímszarvas, dámszarvas, őz, vaddisznó is.

A Hoyos kastély épült 1905 és 1910 között. Möller István (a Bécsi és a Budapesti Műszaki egyetem tanára ) tervei alapján. A kastély 2 fő épületből áll (nagy-kastély és kis-kastély), mely egy fedett átjáróval szervesen kapcsolódik egymáshoz, külön helyrajzi számokon nyilvántartva. Az eladó kastély részek ( kis kastély 1/1, a nagy kastély 1/2 része) hozzávetőleges területe 1660 m2, a hozzátartozó arborétum pedig közel 1 hektár. Az épületeket a nemzeti erőforrás miniszter 53/2011. (VIII.25.) rendelete műemlékké nyilvánította. A Vízkutató és Fúró Vállalat előzetes vízföldtani szakvéleménye szerint alátámasztja a TERMÁLVÍZ helyszíni kiaknázási lehetőségét.”

További képek és részletek a “Hoyos Kastélyról” az ingatlanbazar.hu oldalán!

A Hoyos-Miksa kastély múltjáról

A kastélyok-utazas.hu és a kastélyok.com oldalán található gazag háttértörténeti anyagokból sok izgalmas dolog kiderül az eladó épületről. A Hoyos, valamint a Miksa név, az eredeti funkció és a csavaros történet részleteit jó szívvel ajánljuk!

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?