Eladó a Velence Resort & Spa****superior. De ki árulja?

Eladó a Velence Resort & Spa****superior. De ki árulja?

A Velence Resort & Spa****superior szálloda és wellness fürdő az egyetlen 4-csillagos komplexum a Velencei- tónál. Kezdődik a luxus ingatlan hirdetése. Az ár ismert, a háttértörténet kicsit zavaros. 

A 2008-ban átadott Velence Resort & Spa termálvizes wellnesshotelt és konferenciaközpontot üzemeltető cég, a Velence Termál Kft. 2012-ben csődbe ment. A létesítmény üzemeltetését az Eventhotels Zrt. vette át úgy, hogy a fürdőkomplexumnak helyet adó tóparti telek tulajdonosa a velencei önkormányzat, amelynek a fürdő üzemeltetője évi 22 millió forint bérleti díjat fizet. Mindeközben a csődbe ment korábbi üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Metal Holding Zrt. jogi eljárást indított az önkormányzat ellen, szerződésszegésre hivatkozva.

jog3

A helyi önkormányzati képviselőtestület 2015. május 21-i zárt ülésén határozatot hozott: amennyiben a város elveszti a Metal Holding által indított pert, akkor szerződést kötnek a termálkomplexumot üzemeltető Eventhotels Zrt.-vel az adósság átvállalásáról – ennek fejében pedig a cég megkapja a fürdőkomplexumnak helyet adó tóparti telek tulajdonjogát.

Ami ezután jön, már filmvászonra illik.

Mi nem tudjuk követni, jelenleg ki árulja az impozáns épületegyüttest, de az biztos, hogy nálunk is megvásárolható, méghozzá 3.707.000.000 Ft-ért.

A számok pedig: 

15577 nm alapterület

183 szoba

2 appartman

7 medence

max. 300 fős kapacitású konferencia termek

26686 nm-nyi telek

Izgalmas kérdés a fürdő sorsa és hasznosítása. Bízunk benne, hamarosan fény derül mindenre és mindenki boldog lesz: a régi és az új tulajdonos is.

vel