Séd völgye: egy év alatt 320 milliót drágult egy zseniális ingatlan

Séd völgye: egy év alatt 320 milliót drágult egy zseniális ingatlan

A Séd völgyében kínált, elképesztő ingatlan komplexum egy egy éve még 360 millió forintba került. Most ismét megláttuk a helyi ingatlanpiacon, az ár azonban jelenleg 650 millió.

“Ha Ön távol a világtól egy kis nyugalomra vágyódik, szívesen töltődne fel autentikus Molnár – illetve Malom házakban pihenve, mindezt természetben a csordogáló Séd patak és ősbükkös mellett közvetlenül, akkor ne keressen tovább, megtalálta ezt a helyet!

A Séd völgyébe belépve egy teljesen más világot talál. Itt az összkomfort mellett megmarad a szabadságérzés, a természettel való folyamatos kapcsolat, a patak völgyében valóban kikapcsolhatunk és magunkra, illetve embertársainkra hangolódhatunk. Vászolyban kínálom megvételre ezt a különleges családi birtokot, parkosított kerttel, a csobogó Séd patak és ősbükkös mellett! A birtokon található összesen 500 m2 beépítésű két ingatlanhoz, a Malom és Molnárházakhoz jól járható murvázott úton juthatunk be, a csordogáló patakot követve. Parkolni a több gépjármű fogadására is alkalmas nyitott udvari beállón tudunk. 

 

A birtok és csodás részletei

 

A hatalmas összesen 3 ha terület 7 helyrajzi számon található, melyek között van 2 ha szépen gondozott park, egy fiatal parkerdő, gyümölcsös, és szántó. A két épület 1 ha -os területen helyezkedik el, melyek vendégfogadásra lettek kialakítva. A Malomház 3 szintes épülete összesen 131 m2 + 3 fedett terasz (46 m2), mely épületben 14 fő fogadása lehetséges, itt 4 szoba, mindegyik fürdő-wc -vel rendelkezik, teljesen felszerelt konyha, és társalgó található. A Molnárház 3 szintes épület, 190 m2 összterülettel, a pince 40 m2, rendezvény terasz 120 m2. Ez az épület 11 fő fogadására alkalmas, melyben 3 szoba kapott helyet, mindegyik fürdő-wc – vel ellátott, felszerelt konyha, és 2 nagy méretű társalgó is gondoskodik a vendégek illetve lakók kényelméről. Az ingatlanokat 1997-ben teljesen felújították, ennek keretében kiépítésre került e belső vízhálózat, cserélve lettek a villamos kábelek és szerelvények, fel lett újítva mindkét épület tetőszerkezete és a Molnárház új nádtetőt kapott. A ingatlanok melletti 2 ha – os területen megtalálható egy befejezésre váró rönkház, és a bevezető út mellett egy gazdasági épület. 

 

Mivel vezetékes víz nincs a közelben, így a vízellátás két mesterséges tóból van megoldva, melyeket a patak táplál. A vízmelegítésről mindegyik épületben villanybojlerek gondoskodnak. Az ivóvíz részére egy 8m3 – es tartáj van a földbe építve. A szennyvíz egy nagy szivattyú segítségével egy zárt emésztőbe kerül. Az elektromos áramról három fázis gondoskodik, mely tökéletesen alkalmas lehet klímás fűtés ellátására is. A fűtés jelenleg cserépkályhákkal megoldott, és ahol szükséges elektromos NOBO panelek gondoskodnak a megfelelő hőérzetről . A területen egy 10m x 30m – es focipálya is helyet kapott, melyet kőből épített támfal vesz körbe. A területen további fejlesztésre, építésre, bővítésre van lehetőség.  […]”

További izgalmas házak az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

Tipp mindenkinek, Séd völgye ide vagy oda!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?