Még mindig eladó az Aba Sámuel történelmi területén kínált borbirtok

Még mindig eladó az Aba Sámuel történelmi területén kínált borbirtok

1200 nm-es épület 99 millióért? Az Aba Sámuel történelmi területén kínált komplex ajánlat már legalább egy éve az ingatlanpiacon tanyázik. Vajon mi lehet ennek az oka?
“Tradicionális bortermelő vidék Aba Sámuel történelmi területén, szőlőültetvények, ameddig a szem ellát, közepén szigetként kimagasló birtok és gasztronómiai oázis a bor és a föld adta javak szeretetének megünneplésére! 

Eladásra kínálunk a Gyöngyös és Abasár között elterülő szőlőtermő terület közepén egy háromszintes, összesen közel 1.200 m2-es, többfunkciós épületet, amely a vendéglátás fellegváraként egyszerre étterem és borház, vendégház, rendezvényterem, múzeum, bemutatóterem, és a teljes épület alatti tekintélyes borospince révén a jövőben a vendégek kimeríthetetlen bőségforrásává válhat! A teljes birtok és tanya egy nagyobb turisztikai és idegenforgalmi fejlesztés kiinduló alapja, amely fekvéséből és méreteiből adódóan kivételes lehetőséget tud biztosítani a térség befektetőinek. Másfél hektár művelés alól kivett udvar, közepén egy múlt századi, három szintes kúria megkezdett felújítással, újjáépítéssel.

 

Részletek

 

Földszint: Előtér és fogadó szint, ruhatár, kollekció bemutató tér. Kiskereskedelmi üzlethelyiség, étterem, különterem, szociális helyiségek. Három különálló lakrész, vendégfogadó, recepció, társalgó. Hátul 150 adagos konyha és kiszolgáló helyiségei, raktárak. Emelet: vendéglátásra alkalmas, elszeparált galériák, raktár, valamint a szint külső folytatásaként egy 350 m2-es terasz. 

Pinceszint: hatalmas kapacitású bortároló hordók, valamint klasszikus, egységekre tagolt, téglafalazatú boltíves pince az épület teljes hosszában. Az épület alapja, falazata, tetőszerkezete stabil, remek állapotban van. Villamos, víz-, és fűtéshálózata kiépített, emellett a szerelvények hiányoznak. 

 

A felújításról és hasznosításról

 

Belső felújítása abbamaradt, így további jelentős beruházásra van még szükség, hogy vendégfogadásra alkalmassá váljon. Átadásra kerül a teljes terület, a vendégház, a telken lévő további két évszázados házrom, valamint igény esetén a kezeléshez kapcsolódó üzleti vállalkozás. A térség ingatlanpiaci környezetében vizsgálva, a méreteket és lehetőségeket számba véve ez az ingatlan egy nagyobb, akár az 1,5 M Eurót is meghaladó üzleti fejlesztés alapeleme. A felújítási, kivitelezési igények figyelembe vételével került megállapításra a jelenlegi kínálati ára, amely 99 M Ft. 

 

A terület értékállósága nem kérdéses, hiszen a régió történelmi múltakra tekint vissza, az adottságainak köszönhetően évszázadok óta a növénytermesztés, szőlőtermesztés, borkészítés hazája, így a jövőbeli útja és szerepe, fejlődési képessége is adott. A régióban, a településen és akár a szomszédban is további területek vásárolhatók, illetve közeli gazdálkodók szőlőterméseinek megvásárlása is lehetséges. Ha egy igazán egyedi, a térség múlt századi hangulatát máig megőrző borházat, bortanyát keres, amit saját tervei alapján varázsolna újjá, amennyiben keresi a régi épületek sokat sejtető különlegességeit, amiben ráadásul a sikeres üzlet is ott rejtőzködik, akkor ez az a birtok, ami mindezeknek megfelel![…]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!