Lassan egy éve nem veszi meg senki a tamási Esterházy-kastélyt…

Lassan egy éve nem veszi meg senki a tamási Esterházy-kastélyt…

Tavaly májusban már olvasható volt anyag az eladó szépségről. A csodás kastély azonban még mindig az ingatlanpiacon tengődik. Vajon ki és mikor veszi meg az impozáns, 1320 nm-es vadász épületet és a hozzá tartozó birtokot?

“Miklósváron, Tamásiban 1770-ben épült, 7090 nm alapterületű, körbekerített telken 1320 nm-es, kétszintes, jelenleg 24 szobát magába foglaló Esterházy-vadászkastély eladó. A kastélyt Magyarország legnevesebb nemesi családjába tartozó Herceg Esterházy Fényes Miklós építtette. Az akkor egyszintes épület az 1800-as évek elején kapott egy emeleti részt, azóta nem történt hozzáépítés vagy szerkezeti változtatás rajta. Jelenlegi tulajdonosai a ’80-as évek végén gondos odafigyeléssel, az örökségvédelmi hatóságokkal egyeztetve adták vissza régi pompáját, arculatát. […]

Az elosztást tekintve a földszinten 15 szoba, konyha, kamra, 3 fürdőszoba mellékhelyiséggel és további 2 külön WC, míg az emeleten 9 szoba, fürdőszoba, WC található. A szobák nagy része egymásból is nyílik, valamint a körfolyosóról is külön megközelíthető. Az alsó szintről lépcső visz a 380 nm-es, száraz pincébe, itt található a kazánház is. A két különálló, beépíthető padlásrészre a földszintről, illetve az emeleti részről szintén lépcsőn juthatunk. Az ingatlanhoz tartozik egy hatállásos garázsépület. A kastélyt körülvevő ősfás parkon kívül az épület közepén van egy teljesen zárt, csendes, fákkal beültetett belső kert is, melynek nyugalmát az alsó szint körfolyosójáról belépve élvezhetjük. […]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!