Íme egy “mini kastély” jellegű kúria Kaposvár belvárosában!

Íme egy “mini kastély” jellegű kúria Kaposvár belvárosában!

A 250 nm-es ingatlan nem csak kuriózum, de ráadásul eladó is. Nézzen szét Kaposvár egyik különlegességében és lesse meg az 1900-ban épült “mini kastély” árát is!

A “mini kastély” részletei

“Kaposvár belvárosában kínálok megvételre egy igazi különlegességet. A kuriózum egy 651 m2-es telekterületen, a belváros közepén 1900-ban épült Lamping József- és Ádám tervei alapján. Az udvar a kíváncsi szemek elől rejtett, intim, hangulatosan parkosított. A telekterületen a kastélyszerű, angol mintára felépített kúria (“mini kastély”) jellegű épület mellett egy további, 42 m2-es épület is található, mely jelenleg wellness célokra szolgál (dézsa, finn szauna fürdőszoba, mellékhelyiség található benne), ám vállalkozás vitelére, vagy lakhatásra is kiválóan alkalmas. A “mini kastély” fűtése cirkós, a nyílászárók fából készültek.

A főépület 107 m2-es alsó szintjén egy tágas konyha (kamrával), étkező, nappali, egy további szoba, valamint egy fürdőszoba és egy mellékhelyiség kapott teret. Az autentikus térérzet, a megkapó miliő igazán magával ragadó. Az épület 77 m2-es első emeletén két tágas szoba, egy fürdőszoba került kialakításra, míg a második emeleten egy további 25 m2-es szoba, és egy parádés, 30 m2-es tetőterasz áll a háziak rendelkezésére. Igény esetén a “mini kastély” első emeleti kb 30 m2-es padlásrésze további beépítésre-bővítésre alkalmas. 

 

A ház alatt egy hatalmas, ritkaságszámba menő pince szolgálja a háziakat, mely a világháborúkban óvóhelyként is biztonságot garantált. A szinteket egy lépcsőház köti össze, melyben az eredeti, kézzel készített, míves kovácsoltvas korlát, és a Zsolnay padló gyönyörködteti a hozzáértő szemeket. A “mini kastély” mind egy térként, mind pedig külön lakrészenként is használható, hasznosítható. […]”

 

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!