Eladó egy lakás a debreceni Püspöki Palotában!

Eladó egy lakás a debreceni Püspöki Palotában!

A szecessziós Püspöki Palota épületének elképesztő múltjáról és a szuper, modern lakás jelenéről részletek cikkünkben! Fontos: a cica nem képezi az ajánlat részét!

A múlt kincse: a Püspöki Palotáról

“Igazi kuriózum! A Kossuth tér sarkán, a Hatvan utca 1. szám alatt áll az 1913-ban szecessziós stílusban épült Püspöki palota. Helyén a középkortól kezdve parókiás épületek álltak, köztük Méliusz Juhász Péter háza is. Az épület szobrászati díszítőmunkáit a költő Tóth Árpád édesapja, Tóth András készítette.

A ház lakója volt többek közt Ady Lajos – Ady Endre testvére –, Jánosi Zoltán lelkész, Juhász Géza irodalomtörténész, Csokonai-kutató, Szabó István történész, Dienes János Munkácsy-díjas festő, tanár, valamint Szabó Elek, Szabó Magda írónő édesapja, polgármesteri titkár. A palota Piac utcára néző homlokzatán 40 méter magas tornyot emeltek, melyet a ház víztornyának használtak. A torony alatt látható a református egyház címere, melyet angyalok tartanak. (Forrás: debrecen.hu) […]

 

A jövő záloga: egy modern lakás

 

A Püspöki Palotában vásárolható meg egy 54 (56) nm-es nappali + 2 szobás, színvonalas nívójú lakás bérleti joga, amely kelet-nyugati tájolású. Az épület több lépcsőházas és hívólifttel is ellátott. A folyamatos karbantartás eredményeként az enteriőr abszolút fiatalos, barátságos és funkcionális. A lakás központi tere az előtér-konyha-nappali összenyitott helyiségcsoportja, amelyből külön-külön nyillnak a lakószobák. A tökéletesen újszerű konyha gépesítettsége, a dekoratív világítási megoldások és még számos kényelmi berendezés is a vételár részét képezi (pld. mosogatógép, mosó- és szárítógép, hűtőszekrény, valamennyi beépített szekrény és pult, stb.), illetve igény esetén képezheti (pld. okos wc, kandalló, stb.) […] ”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!