Aki bújt, aki nem: terasz!

Aki bújt, aki nem: terasz!

Ennél különösebb terasz jó eséllyel nincs a piacon. Egy egészen különös II. kerületi lakásra bukkantunk! Fejre vigyázni!

“II. Mammut bevásárló központ közvetlen közelében frissen felújított lakás eladó! Mérete: bruttó 36 m2. Alapterülete 24 m2 , melyhez tartozik egy 12 m2-es álló galéria és egy 12 m2-es terasz is. A belső csendes udvarból megközelíthető lakás frissen és teljeskörűen felújított. A ház jó állapotú, kis lakóközösségű. Gépkocsi parkolásra a belső udvar ad lehetőséget. Az ingatlan tehermentes, azonnal birtokba vehető.” A lakásról bővebben itt olvashat!

Persze lehet, csak a fotók különös beállítása csalóka, és az egyébként barátságos terasz könnyen megközelíthető. Nem tudjuk egyelőre biztosan, mindenesetre első ránézésre olyan érzése támad az embernek, hogy egy kisebb ablakon át kell kibújni a galériáról a szabadba.

 

Különös hatás? Az ingatlan fotózásról, szőrmentén!

 

Az eladni kívánt ingatlanok fotózásáról korábban sorozatot is indítottunk. Hiszen “A jó fotó szinte eladja az ingatlant!”. A csatolt képek, a kinézet és első benyomás az, amelyre a legtöbben kattintanak. És ahol a legtöbb hiba születik. Egy terasz kapcsán például nagyon jó látni, milyen kilátás nyílik róla: tűzfalra, udvarra néz-e, vagy egyenesen a szomszéd konyhájába?

Persze sokan szeretik megőrizni a lakás, ingatlan inkognitóját, így érthető, ha egy utcára néző terasz esetén a fotók nem akarják kijelölni a térképen a pontos helyszínt. Egy ilyen, belső udvari otthon esetén azonban már kisebb a kockázat, hogy felismerik az érdeklődők az ingatlan lokációját.

Lakás fotózásról bővebb tippek itt!

És persze az alapvetések, amiket nem lehet elégszer ismételni: mi a teendő, ha el akarjuk adni budapesti ingatlanunkat?

 

blog1

Miután eldöntöttük, hogy igen, szeretnénk megválni a lakástól/háztól, nézzük, mely kerületben is található? A vásárló kedv ugyanis talán nem különös, de változó az egyes városrészeken. Ez alapján talán már könnyebben belőhető a reális ár, valamint a célcsoport is.

Nyugalom, nincs semmi vész, ha ingatlanunk kiesik a preferált kerületek mezsgyéjéből! Gondoljuk át, mik a mi környékünk előnyei? Sokszor elsőre triviális dolgok válnak ilyenkor kulcsfontosságúvá. Ne becsüljük le az apróságokat! (Igen, az EU-kompatibilis piros csúszdás játszótér is lehet szempont egy vásárló számára.)

 

Persze a lényeg az ingatlan. A paramétereken kívül az alaprajz lesz mindennek a kulcsa. Ezt a tényt sajnos még mindig sokan szeretik figyelmen kívül hagyni. De HIGYJÜK EL, a helyes kis vonalkás rajz elengedhetetlen egy jó hirdetéshez! (Csak képzeljünk el egy társkereső hirdetést fotó nélkül…Vagy egy önéletrajzot elérhetőség nélkül.)

Nem árt, ha a hirdetés szövege azt is tartalmazza, milyen átalakítás végezhető el az ingatlanban? Melyek a főfalak, amelyek elmozdítása leginkább csak katasztrófához vezet? Melyek viszont azok a válaszfalak, amelyeket bátran kiiktathatunk anélkül, hogy a felső szomszéd a nyakunkba szakadna?