Andrássy örökség: UNESCO listás hotelt valaki?

Andrássy örökség: UNESCO listás hotelt valaki?

Az *****-os Andrássy Rezidencia kikerült az ingatlanpiacra. Az 1,35 milliárd forintért kínált hotel és spa szemetgyönyörködtető. Hogy az üzemeltetés más kezében jövedelmezőbb lesz-e, nem tudhatjuk. Más okot nehéz elképzelni, miért szabadulna valaki egy ilyen csodától.

Tokaj-hegyalján áll Magyarország egyik kétségtelenül legszebb gyöngyszemének számító Andrássy Rezidencia. Az épület múltja vadregényes, jövője jelenleg kérdéses.

Bors_11.12

“Az 1400-as években épült meg az Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** épülete alatt futó 500 folyóméteres, máig használt pince.

Az 1700-as években barokk stílusban épült meg Andrássy Kúria főúri udvarház. Az 1753-as összeírás szerint Gróf Károlyi Ferenc úr kúriája lett. Az Andrássyak tulajdonába az 1830-as években került, azután átépítették. Andrássy György majd örököse, Andrássy Dénes volt a tulajdonosa. Az ő családjuk és leszármazottaik lakták a II. világháborút követő államosításokig.

Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** 2008. május 16-án nyitotta meg kapuit a Vendégek előtt.”

A jelenlegi hotel oldalán olvasható helytörténet alapján tehát öt éve üzemel a luxus szálló. Az értékesítés okáról egyelőre nem sokat tudni. Mindenesetre, ha lenne ennyi pénzünk a dunyhába bevarrva, jó eséllyel ezt az ingatlant vennénk meg ma Magyarországon. És Ön?

and

and1

and2

and3

and3a

and4

További képek és információk az 1,35 milliárdos szépségről az Ingatlanbazár.hu oldalán!