Cikkek a alku címkével

Alku percek: néhány jó tanács, hogyan alkudja le hatékonyan egy ingatlan árát  

Alku, árengedmény, kedvezmény? Aki érdekelt vevői vagy eladói oldalról, kíváncsian várta, hogyan fognak alakulni az ingatlanárak 2023-ban. A szakemberek csökkenést prognosztizáltak, a háborús infláció és számos egyéb tényező miatt, annak ellenére, hogy tudták, az árak sokkal tovább tudnak irracionálisak maradni a fizetőképtelenség ellenére is. Tippek, ha nem akár éveket várni a vásárlással.

Értékesítési idő rekord? Hetek alatt elkelhet most egy jól árazott ingatlan!

Rendkívül változatos értékesítési idők alakultak ki az elmúlt hónapokban az ingatlanpiacon. Mivel a túlárazott ingatlanokat sokszor lehetetlen eladni, és sok is van belőlük, így az átlagos értékesítési idő számítása értelmét veszti. Ugyanakkor a piaci áron kínált ingatlanok esetében viszonylag gyors eladásokról beszélhetünk. A Balla Ingatlan szakértői posztja következik!

Mennyit lehet most alkudni az ingatlanpiacon?

A lassuló piac magával hozta az alku növekedését, ami annak is köszönhető, hogy nagyon elszakadtak a valós és a hirdetési árak. Ugyanakkor nehezebb pontos arányt számolni az egyre kevesebb tranzakció miatt. Az alku lehetősége nem csak a reális ártól, hanem az eladó motivációjától is függ. A Balla Ingatlan szakértői posztja segít a tájékozódásban!

Ingatlant vesz? Alkudjon bátran! – szakértői poszt

Habár sokan úgy vélik, hogy mostanában gyorsan elkelnek az ingatlanok a budapesti ingatlanpiacon, így csekély az alku, ez nem teljesen igaz. Bizonyos esetekben jelentős árengedmény érhető el, de ennek mértékét több tényező is befolyásolja. Az egyik legfontosabb a túlárazottság mértéke, és nagyon sok múlik azon, hogy milyen típusú ingatlant akarunk vásárolni. A Balla Ingatlan szakértője…

Ingatlanajánló

MÉG TÖBB INGATLAN