Utolsó mohikán: eladó egy oromfalas polgári ház Nagykanizsán

Utolsó mohikán: eladó egy oromfalas polgári ház Nagykanizsán

Az “oromfalas polgárházak egyik utolsó képviselője” címszóval emlegetett, izgalmas ingatlan 45 millió forintért keresi új tulajdonosát Nagykanizsán. A 159 nm-es ház és 18. századi kinézete igazi ritkaság a helyi ingatlanok piacán!

“Ez az épület arra vár, hogy új tulajdonosa ‘felébreszti álmából’, megújítja, saját ízlésére alakítja. Az ingatlan óriási árengedményt kapott most, hogy minél hamarabb megtalálja új gazdáját. Elsősorban befektetőknek ajánljuk, ezt a darab élő történelmet. mert a lehetőség nosztalgia-étterem, vagy menő üzlet nyitására csábít. Alakítható kereskedelmi egységgé, bolttá, szalonként működtethető, vagy ‘Promenád’ étteremnek is ideális.

 

A 18. századi városképet idéző, barokk, oromfalas polgárházak egyik utolsó képviselője, maga a portál ‘eladja’ a benne létesítendő vállalkozást.A 19. század közepén épült eredeti ingatlanban fűszer- csemege- és gyarmatáru-kereskedés működött. Valaha Nagykanizsa polgársága innen szerezte be asztalára a delikát finomságokat. A folyamatos felújításoknak köszönhetően a falazat szerkezetileg masszív, kiváló alapja a felújításnak, átalakításnak. 

Természetesen össz-közművesített, valamint /mivel az abszolút centrumban helyezkedik el/ internet és minden egyéb telekommunikációs lehetőség korlátlan.A telek alapterülete 374 m2, ebben két külön házat találunk. Az utcafrontra néző ingatlan mintegy 100 m2-es. Utcai portálját elfoglaló, közel 40 m2-es, minden engedéllyel rendelkező szépség-szalon bármelyik pillanatban újra indítható. Mögötte ugyanebben az épületben a 60 m2 fennmaradó alapterületet lakhatásra és raktározásra használják. A kis lakás némi modernizálás után újjáéledhet.Az intim, rejtettebb belső ház 59 m2 alapterületű, kiegészíti még egy jó állapotú garázs és egy kis tároló is. Ez is lakásként funkcionált, remek hely egy apartman, vagy iroda kialakításához. […]”

További izgalmas, eladó otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában, javítás vagy módosítás nélkül közöljük.

 

Tipp mindenkinek, oromfalas ház ide vagy oda!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?