Versailles-i hangulat: eladó Magyarország egyetlen ’zöld’ kastélya!

Versailles-i hangulat: eladó Magyarország egyetlen ’zöld’ kastélya!

A 4,7 milliárd forintért kínált ’zöld’ kastély Acsán található. Paraméterei és fotó pedig lenyűgözőek. Versailles-i hangulat Pest megyében, ínyenceknek és fanyalgóknak egyaránt! És hogy mitől “zöld” a kastély! Máris kiderül!

 

A “zöld kastély” birtokáról

“A 13,2 hektáros gyönyörű birtokon, 1910-ben épült, 2012-ben Herrer Y Ceasar Ybl-díjas építész tervei alapján felújított, a Versailles-i kastély hangulatát és pompáját idéző, 3133 nm-es, 13 hálószobás, 2 fogadótermes, 7 fürdőszobás csodaszép kastély eladó, melynek parkjában száz évesnél idősebb, a Felvidékről telepített fák találhatóak. A hajdani várkastélyokat idéző épületegyüttes a luxusnak, pompának, tágas tereknek, a reneszánsz és barokk elemeknek köszönhetően és a XXI. századi luxus igényeknek megfelelően minden különleges igényt kielégít. 

 

És az épületről…

 

Az 1630 nm-es főépület szintjei: földszint, két emeleti- és padlás szint, valamint a teljes épület alatti pince. Átalakítása és felújítása magas minőségben, kényelmi, funkcionális és biztonsági szempontok figyelembevételével történt. A földszint 450 nm-es, amely magában foglalja a 75 nm-es fogadótermet, két több, mint 30 nm-es lakosztályt, 33 nm-es ebédlőt, 40 nm-es konyhát, irodát, valamint az ezeket kiszolgáló vizes helyiségeket. A szinteket hatszemélyes elegáns lift és impozáns lépcső köti össze. Az első emelet 473 nm-es, amely két 40 nm-es lakosztályt, öltöző- és dolgozó szobákat, közel 100 nm-es szalont és könyvtárat, 40 nm-es ebédlőt, két elegáns erkélyt, valamint a szintet kiszolgáló vizesblokkokat foglalja magában. 

A második emelet 406 nm-es, amely négy egyenként kb. 35 nm-es lakószobát, kiszolgáló helyiségeket, valamint egy 20 és egy 100 nm-es tetőteraszt foglal magában. A különleges freskók, a színhasználat és a kézzel szőtt selyemhernyó falikárpitok Versailles hangulatát idézik. A mesés lakosztályok egyedi márványkandallókkal rendelkeznek. Professzionális biztonsági berendezések (kül- és beltéri kamerarendszer) lett beszerelve. Páncél- és fegyverszoba lett kialakítva. Az épület alatt található pince, amelynek nagy része borozó, rusztikus terméskő burkolattal, szőlőlevelekkel és fürtökkel díszített kovácsoltvas ajtókkal, ólomüveg freskókkal díszített világító ablakokkal. […]

A kastély az egyetlen ’zöld’ kastély Magyarországon, a parkban található 50kW-os napelemfarm szinte teljes egészében biztosítja az áramellátást, a kazánházban 4db, egyenként 64 kW-os biomassza kazán működik. A használati melegvizet napkollektorok adják, a park öntözése fúrt kútról történik. […]”

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?