Újabb jubileum: legalább öt éve eladó az egykori pezsgőgyár!

Újabb jubileum: legalább öt éve eladó az egykori pezsgőgyár!

Az ahogy a blogon korábban többször megírtuk, legalább 5 éve elérhető a Dunakanyar impozáns épületének hirdetése. A jobb sorsra érdemes pezsgőgyár, 350 millióért kínált ingatlan izgalmas múlttal rendelkezik, bízunk benne, hogy a jövőkép kapcsán lassan ismét pezsgőt bonthatunk…

Az egykori pezsgőgyárról

 

[…] Az épület 8000 m2 örökzöld növényekkel parkosított mészkővel támfalazott területen fekszik. Felépítését tekintve a hegyoldalba ékelődik bele és a felépítmény felsőbb szintjeiről illetve a kertből örök panoráma nyílik a Dunakanyarra és Visegrádra. Az 1860-as években épült, Dr. Willibald Ludwig tulajdona volt, aki pezsgőgyárként működtette (Préda Pezsgő). 1950-60-as években üdülő épületté alakították át, mely a rendszerváltásig üzemelt.

1996-ban egy családi vállalkozás megvásárolta azzal a szándékkal, hogy luxus nyugdíjas otthont hozzon létre. Ezen terv máig érvényes (határozatlan időre szóló) építési engedéllyel rendelkezik.

[…] Az ingatlan áll:

– az èpület bruttó alapterülete 1.790 m2, melyben két pinceszint, földszint ès három emelet található

– egy 360 m2-es melléképületből a hozzá tartozó 30 méter hosszú terméskővel kirakott pincerendszer, ahol a pezsgőgyár idejében a pezsgőt érlelték;

– egy másik terméskővel kirakott 10 méter hosszú pince

– valamint egy nyitott parkoló, mely kb. 50 autó parkolását biztosítja. […]”

 

A pezsgőgyár elhelyezkedése

 

Az ingatlan a Dunakanyarban található, azon belül is a Duna bal partján, Nagymaroson. A várossal szemben található Visegrádra, és a Dunára gyönyörű panoráma nyílik. Budapesttől mintegy 50 km-re fekszik, ahova autóval a 12-es úton vagy az A2 autóúton, vonattal Budapest-Vác-Szob vasútvonalon, de akár hajóval is 1 órán belül eljuthatunk. Az ország egyik legszebb fekvésű települése, mely természeti értékekben és kultúrtörténeti emlékekben gazdag. A dunapart pár perc sétára van, a vonatmegálló közvetlenül az ingatlantól pár méterre helyezkedik el.

Hajózási szempontból a Duna egyik fontos helyszíne (hajók érkezési és indulási pontja), de szabadidős tevékenységek terén is számos lehetőséget kínál: kirándulás, vadászat, lovaglás, hajózás, vízisí, művészeti központ. A város a művészek által közkedvelt hely (művésztelep működik), akiket főként a festői szépségű Dunakanyar adta tájkép ihleti. Az UNESCO Világörökségi helyszínek listájára jelölték.”

További fotók az eladó szépségről az ingatlanbazar.hu oldalán!