Történelmi vízimalom, házak, magán tavak a Balatontól karnyújtásnyira, Vilonyán egyben eladók!

Történelmi vízimalom, házak, magán tavak a Balatontól karnyújtásnyira, Vilonyán egyben eladók!

Ritkaság, régiség, kincs! Elképesztő – sajnos alapos felújításra váró – ingatlanra bukkantunk a Balaton északi partjánál. Vadromantikus lehetőség, saját tavak, malom, házak egy csodás, ősfás területen. 

Az ingatlan jellemzői

  • Város: Vilonya
  • Ár: 350 000 000 Ft
  • Méret: 400 m2
  • Szobák száma: 6
  • Félszobák száma: 1
  • Telek területe: 36396 m2

00b

00a

01

“Mesébe illő birtokon, lombok zúgásával, vizek csobogással összefonódó többszáz éves VÍZIMALOM, LAKÓHÁZAK, HALASTAVAK, FŰRÉSZÜZEM, ÁRAMFEJLESZTŐ GENERÁTOR, RÉT, egy több helyrajzi számon elterülő, összefüggő, ősfás területen. 35.453 m2. A vízimalom, az 1879 -es évektől egy család tulajdonában volt, Ők viselték gondját a történelem viharai során. A MALOM múzeális berendezései megvannak, a vízzel hajtott áramfejlesztő generátor, és fűrész pedig a mai napig szolgálatban áll. Két jelenleg is használt, romantikus vendégszobája a mindennapokból kiszakadni kívánó vendégek, kedvenc menedéke.

A malom közelében áll, az eredeti, régi, fa födémes, fa előteres, vastagfalú, klasszikus CSALÁDI HÁZ, egybeépített melléképülettel ( jelenleg belső felújítás, modernizálás alatt ) Vele szemben, a nagy tó partján, egy másik, jelenleg is lakott, hangulatos HÁZ található A malom és a házak egy védett tisztást képeznek, kerttel, kaszálóval, zúgókkal, patakkal, tavakkal ősfákkal, réttel körülölelve. A terület egy része táborozásra, üdülésre lett kialakítva, egy nagy, fedett, tetőterében alvásra is alkalmas közösségi térrel, kemencével, külső vizesblokkal. […]”

02

02a

03

03a

További részletek, fotók és alaprajzok az ingatlanbazar.hu oldalán!