Szereti a romantikát? A Záhorszky kúria erdővel eladó.

Szereti a romantikát? A Záhorszky kúria erdővel eladó.

Az igen szűkszavú hirdetésből nem sok minden derül ki, mindenesetre a legfontosabb paramétereket megkapjuk. A 159,9 millióért kínált kúriának nagyon drukkolunk. Elvégre 1796 óta szolgálja az emberiséget. 

“1796-ban épült és még kitűnő -felújított állapotban lévő Záhorszky kúria erdővel, borospincével, 3 gépkocsibeállóval és a régi-felújított bútorzat egy részével eladó.

Ennyi derül ki a sok, bár elég gyenge minőségű fotóval ellátott hirdetésből. Úgy érezzük, többet is megérdemelne egy ilyen szépség, de szerencsére a lényeg látható, ráadásul az épület múltjáról és jelenéről is találunk pár képet és adatot az interneten kalandozva.

A Karancskeszin álló, téglalap alaprajzú, földszintes ház, manzárdtetővel, utólagos tetőtér beépítéssel még mindig remek állapotban van. A műemléki épület barokk stílusjegyeket visel, bejárata kőkeretének zárókövében évszám: 1796, melyet a Zahorszky család építtetett, majd 1830 körül a Prónay család alakíttatott át.

Karancskeszi egyébként klasszikusan vonzó nógrádi település. Aki egyszer a környékbe beleszeret, az jó eséllyel már elkezd gondolkodni a leköltözésen. És ha már Nógrád, miért ne egy műemléki kúria?

Bárkié is lesz, kérjük, vigyázzon rá!

További képek a kúria belsejéről és berendezéséről az alábbi linken érhetőek el!

zah

zah1

zah2

zah3