Szalámi gyáros szecessziós villája eladó! De 2.2 millióért?

Szalámi gyáros szecessziós villája eladó! De 2.2 millióért?

Az árakon sokszor elámulunk. Az azonban ritkábban fordul elő, hogy keveselnénk a hirdetés(ek)ben feltüntetett összeget. Valami márpedig itt nem stimmel. Vagy ez az évszázad lehetősége!

“Budapest XVI. kerület, Ómátyásföld villanegyedében eladó 3 szintes (pince, földszint, tetőtér kialakítású) 569 nm-es szecessziós villa. Az épülethez tartozó telek 2028 nm. A villaépület felújítása jelenleg is tart, befejezése 2015 tavaszára várható. Az ingatlan környezetében több századfordulós villa található, mely utánozhatatlan hangulatot nyújt. A villa rövid története: a XIX. század végén egy Dozzi József nevű olasz származású szalámi gyáros építette családja részére nyaralónak. Ez idő tájt Mátyásföld a budapesti arisztokrácia illetve a gazdag polgári családok nyaralóövezetének számított.

doz1

Forrás

A kor modern építészetének megfelelően a ház szecessziós stílusban épült, de teljes mértékben eltérve a Magyarországon megszokott ”magyar szecessziótól”, abszolút a nyugat európai stílust követte. Így az épület Budapesten, de valószínűleg az országban is teljesen egyedülálló, szőnyeg szerűen ornamentikált homlokzattal rendelkezik.”

A 6+4 félszobás eladó villa tehát sok szempontból izgalmas. Főként, ha az irányárat, vagyis a 2.200.000 Ft-ot nézzük. Vajon hány nulla maradt le a hirdetésből? Vagy a pénznem szerepel rosszul? Mindenesetre erre a szépségre szívesen veszünk fel ekkora hitelt…

doz3 Forrás

További képek az olcsó villáról az Ingatlanbazár.hu oldalán!