Szépen felújított parasztház 1797-ből!

Szépen felújított parasztház 1797-ből!

A műemléki felügyelet mellett helyreállított, ragyogó épület igazi rusztikus álmot ígér! Reméljük, tökéletes kezekbe kerül a nádfedeles parasztház, és a kornak megfelelő kényelem kialakítása mellett megőrzi autentikus jellegét! A hol, mit és mennyiért most, az Ingatlanbazár blogján!

“[…] Tényőn, Győrtől 18 km-re, a Sokorói dombság erdei, szőlői, által körbeölelt, kellemes, madárcsicsergős településén eladó, ez a 222 éve épült, 2019 nyárán (műemlék felügyelet mellett) teljes külső felújításon átesett 2 szobás, 70 m2-es vályogból készült, nádfedeles parasztház.

Az igazi értéke az ingatlannak, a külső-belső parasztházas jegyek megőrzése. A sárral tapasztott, kijavított homlokzat, a pitvarban megőrzött nyitott kémény, a szobában megőrzött búbos kemence, a fa gerendák, melyek egyikén, faragott formában leolvashatjuk mikor épült a ház.”

 

Tudta…?

Hogy a lakóházakon vázra teregetett, taposott szalmatető, míg a kisebb gazdasági épületeken bogárhátú szalmatetőről beszélhetünk. A parasztház tetőfedési technikája kapcsán a Magyar Néprajzi Lexikon rövid, de lényegretörő szócikke jó kiindulási alap lehet. Persze tudást többet is érdemes felszedni!

Szalmatetős és egyéb autentikus parasztház témában évek óta szeretünk hírt adni a piacon fellelhető ritkaságokról. Legyen szó gyógyító rezgésről, meglepően olcsó ajánlatról, vagy akár fővárosi aglomerációban található, potom áron kínált tornácos szépségről, ugyekszünk a parasztház témakört mindig szem előtt tartani. Hiszen sokak számára egy álom megvalósulását jelenti, ha ilyen kincshez jutnak!

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat’?

Folytatás, további részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!