Minden eladó! Akár egy 1700-as években épült barokk stílusú főúri kastély is

Minden eladó! Akár egy 1700-as években épült barokk stílusú főúri kastély is

A hirdetés címében szerényen csak “2470 m2-es családi háznak” titulált ingatlan a kastélyokhoz szokott szemű érdeklődők számára is meglepően hat. Nézzen be a Petrovszkyk rezidenciájába és ámuljon el az eredeti berendezésen!

Eladó Baranya megyében az 1700-as években épült barokk stílusú főúri kastélyok egyik legrangosabb képviselője a Bükkösdi Petrovszky kastély.

A barokk stílus Grassalkovich típusának megfelelően e kastélyt is jellemzi a lapos kupolás középrizalit, melyet a főbejárat felett erkély díszít. A középrizalit timpanonjába az építtető Petrovszky család címere került. Az 1736-ban felépült kastélyt Petrovszky János és Petrovszky Zsigmond építtette. Az 1800-as években a Jeszenszky család birtokolta a kastélyt.A kastély 1732 és 1738 között Joseph Emanuel Fischer von Erlach császári főépítész tervei alapján készült.

A Grassalkovich féle barokk stílust jellemző kupolás középrizalit, erkéllyel és timpanonnal a kastély megjelenését teljesen egyedivé teszi. A díszterem fölötti timpanon alatt, a főhomlokzati kapubejárat két oldalán életnagyságú herma pilaszterek tartják a díszterem erkélyét. A díszterem feletti boltozatos kupola moller típusú barokk tetőszerkezetű, hélyazati fedése rézlemez tükör fedéssel történt. A tetején, a főhomlokzat felőli oldalon van egy 4 m magas óratorony. A kastély tetőszerkezete kivételesen jó állapotú, eredeti tölgyfa-dültszékre épített három állószékes, függesztő műves, kontyolt nyeregtető, hódfarkú, kettős cserépfedéssel, 9 m-es belső gerinc magassággal.

A kastély homlokzatának hármas középtengelyét összefogja az egyenes vonalú oromzat.Az épület jelenleg családi rezidenciaként üzemel. A kastély viszont számtalan vonalon hasznosítható. A jelenlegi 4 vendégszoba mellett kialakíthatók további fürdőszobás szobák.

Az átalakítás után a 30 szobában 60-90 fő szállásolható el. A rendelkezésre álló nagy termek miatt az ingatlan alkalmas konferenciák, továbbképzések tartására is, amit még az egyetemváros közelsége is elősegíthet. A nagy pince alkalmas lehet exkluzív borok bemutatására, a konferencia látogatók esténként hangulatos környezetben kóstolhatnának akár történelmi borokat is. A panzió vagy hotel funkció tökéletes kihasználtsága érdekében nyitni lehetne vadászok és horgászok irányába, ugyanis a környék az ország egyik legizgalmasabb vadászterülete, és a falu mellett horgásztó is működik.

pet

pet1

pet2

pet3

pet4

pet5

 

További képek a kastély belsejéről az alábbi linken érhetők el!