Ha márvánnyal és gránittal borított otthonról álmodna…

Ha márvánnyal és gránittal borított otthonról álmodna…

Ha egy márvánnyal és gránittal burkolt, 360 milliós családi fészekbe botlik az átlag ember, nyilván fúrja az oldalát a kíváncsiság a részletek után. Azonban a jólét egyik sajátossága, hogy egy bizonyos szint felett már nem kell “a rizsa”. A most következő, lélegzetelállító ikerházfél kapcsán végül mi is megelégszünk a képekkel… Nézzen szét velünk a helyi ingatlanpiacon talált egyik luxus ritkaságban! És tudjon meg többet a két nemes anyag közötti különbségekről!

 

A márvánnyal és gránittal burkolt, 360 milliós otthonról, tömören

 

”ADYLIGETEN PAZAR KILÁTÁSSALFRISSEN FELÚJÍTOTT 5+2 SZOBÁS,450 nm-es ikerházfél eladó!2002-ben épült, 4 szintes, kívül-belül frissen felújított ikerházfélAdyliget PANORÁMÁS, SÍK UTCÁJÁBAN ELADÓ.MINDEN SZOBA PANORÁMÁS.A hidegburkolatú helyiségeket MÁRVÁNNYAL és GRÁNITTAL burkolták,a szobákba trópusi fa parketta került.Az épület alagsorában 98 nm-es GARÁZS épült, szeparálható vendég garázzsal.A sík, parkosított kertben 49 nm-es, FŰTÖTT ÚSZÓMEDENCE és6 személyes MASSZÁZS MEDENCE található.Amerikai, francia és spanyol iskola 7-10 perc alatt elérhető.GYORSAN BIRTOKBA VEHETŐ!Az ikerház másik fele is eladó. […]” 

További izgalmas, helyi otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában, javítás nélkül közöljük.

 

Mi a különbség a gránit és márvány között? Kisokos nagyravágyóknak!

 

Bár jó eséllyel el-elhangzott némi háttérinformáció a témáról a földrajz órákon, kevesen emlékszünk csak a két kőzet közötti alapvető különbségre. Ha egyszer úgy hozza az élet, hogy telik valamelyik csodás alapanyagra, az alábbi kisokos kapcsán bárki könnyebben eligazodhat majd a választékban: 

 

A gránit viszonylag könnyű, szilárd, durva kristályos kőzet. Melynek három fő ásványa:

  • az áttetsző, szürkés kvarc,
  • a fehér vagy sárga plagioklász (oligoklász, illetve albit) és
  • a rózsaszínű vagy fehér káliföldpát (ortoklász, néha mikroklin)

A gránit egyben a leggyakoribb mélységi magmás kőzet, neve a latin granum szóból származik, melynek jelentése “szemcse”. A szemcsék mérete szerint lehet durva-, közép- vagy aprószemű – utóbbi az ún. mikrogránit. A szemcsék mérete a magma kihűlésének sebességétől függ: minél lassabban hűl ki, annál nagyobbak a kristályok.

 

Eközben a márvány olyan, kalcitból és/vagy dolomitból álló metamorf kőzet, amelynek karbonátásvány-tartalma az 50%-ot meghaladja. A tiszta márvány több mint 95% karbonátásványt (kalcitot) tartalmaz. A hazai fajták (Siklós, Piszke) nem igazi márványok, csupán tömör mészkövek. Valódi márvány viszont a Szendrői-rögvidéken a felszínen is megtalálható rakacai márvány.

A márvány színe sokféle lehet, létezik fehér mindenféle változatban, de akad szürke, sárga, vörös, kék, fekete. “Mintájukat” tekintve pedig akadnak, amelyek vagy egyöntetűek, vagy pedig eresek, foltosak, felhősek. Legbecsesebb a hófehér, egyformán apró szemű márvány, legritkább a sárga színű, de nem gyakori a sötétvörös sem. A sokféle színét a hozzá keveredett idegen anyagok okozzák, de okozhatják zárványok is. A márvány tetszetős felülete és időtállósága miatt évezredek óta kedvelt anyag. A márvány és a mészkő viszonylag elég kemény és tartós anyag. Fennmaradtak több ezer éves márványlépcsők is, melyek a mai napig nem koptak el teljesen. Szépsége mellett keménysége miatt volt igen kedvelt szoboralapanyag és építőanyag (burkolókő). Használják ablakpárkánynak, járólapnak, padlónak és fali burkolatnak is.

 

Tipp mindenkinek! 

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlanvásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk. Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint partner szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcsfontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?