Ha ezek a falak mesélni tudnának… Mesélő villa a Naphegyen!

Ha ezek a falak mesélni tudnának… Mesélő villa a Naphegyen!

“Az unikális villaépület egyik, neves operettszerzőnk tiroli házának másolataként épült alpesi szecessziós stílusban, ugyanazon osztrák építész tervei alapján, aki az eredeti villát is megálmodta, és Ausztriában több szecessziós műremek is reprezentálja munkásságát.” Egy 550 nm-es ingatlan 683 millióért!

“Az 1905-ben épült villa a több mint egy évszázad alatt többször is gazdát cserélt, megbontva az épület egységét, évtizedeken keresztül több lakásként funkcionált. Jelenlegi tulajdonosa volt az, aki az eredeti tervekhez hűen igazodva, de a család és a kor igényeinek figyelembevételével 1998-ban rekonstruálta az épületet. Azóta folyamatosan történtek felújítások, állagmegóvások.

00a

A villaépület 4 szintre tagozódik, a félszuterén (179 nm) szinten tágas irodák, vendéglakrész, szauna és a kiszolgálóhelyiségek kerültek kialakításra, összeköttetésben a két-állásos garázzsal.A földszint (135 nm +13 nm terasz) tágas előterével fogadja az ide belépőket, amely az épület leglátványosabb részébe, a hallba vezet. A hall közel 50 nm, belmagassága 6 m, különlegesek nagyméretű ablakai, a galériára felvezető fa lépcső a szecesszió finom elemeit viseli. Az eredeti kandalló is ékítő eleme ennek az impozáns helyiségnek. A hallból nyílik az összenyitott tágas étkező és szalon, fedett terasszal kiegészülve, valamint ezen a szinten található a konyha és egyéb mellékhelyiségek.

Az első emeleten (110 nm + 19 nm terasz) a galéria szintén az épület dísze, innen nyílik a tágas szülői lakosztály (2 szobával, 2 fürdővel és gardróbbal), kertre néző terasszal, továbbá egy önálló lakrész. A tetőtér (bruttó 91, nettó 68 nm + 3 nm erkély) a gyerekek birodalma, 3 önálló, fürdőszobás lakrésszel és közösségi térrel, erkéllyel. Az épület teraszai kert felé tájoltak, biztosítva így a kertre néző kilátást, a tetőtérből hangulatos városi panorámát élvezhetünk. A villát közel 1400 nm-es, hatalmas fákkal övezett díszkert veszi körül. A kertben további 5-6 autó számára is kialakított beállási lehetőség.”

00b

00c

01

02

03

További képek az eladó villáról az ingatlanbazar.hu oldalán!