A hét ingatlana: elképesztő belmagasság, rengeteg kovácsoltvas eleganciával!

A hét ingatlana: elképesztő belmagasság, rengeteg kovácsoltvas eleganciával!

Szokatlanul hosszú hirdetésre bukkantunk. De hát mit tegyen az a tulajdonos és ingatlanos, aki egy ilyen összetett és impozáns otthont kíván értékesíteni? Hát persze, hogy leír mindent! 15 eszméletlen fotó és rengeteg információ egy 155 milliós fővárosi szépségről!

INGATLAN HELYSZÍNE:

Az eladó ingatlan Budapest belvárosában, az V. kerület közkedvelt és frekventált részén, a Szabadság híd közelében, a Fővám téren található. Az impozáns környezet nem csak a turistáknak, de a Budapestieknek is kedves régió. Leginkább a mindenki számára ismert Nagy vásárcsarnok, a Gellérthegy, valamint Gellért szálló látványa és a Szabadság hídon való átkelés vonzza a tömegeket. Ugyanakkor a szomszédos Corvinus Egyetem hallgatói számára is tökéletes helyen van az ingatlan. Nagyszerű sétákra lehet innen indulni, a festői Duna parton, vagy a varázslatos Pesti belvárosban. Váci utca, Ráday utca, illetve a Kálvin téren át a Múzeum körút mind kedvelt turista útvonalak, akár kulturális akár szórakozási lehetőséget keresünk. Tömegközlekedés szempontjából is ideális helyen van az ingatlan, akár Pestre, akár Budára akarunk eljutni, éjjel-nappal találunk erre számos lehetőséget.

06
ÉPÜLET JELLEMZŐI:

Az 1900-as évek elején épült, földszint + 5 emeletes házban mindössze 15 lakás van. A ház remek állapotban van éppúgy műszakilag, mint esztétikailag. A rendkívül impozáns, reprezentatív megjelenésű ház teljesen akadálymentesített, lifttel szerelt, felújított lépcsőháza és új tető szerkezete van. Az ingatlan utólag került kialakításra a ház legfelső emeletén, a tetőtéri részből.

04

Az ingatlan adatai

  • Ár: 155.000.000 Ft
  • Lakás típusa: Téglalakás
  • Alapterület: 141 nm
  • Emelet: 5. emelet
  • Szobák száma: 4
  • Ingatlan állapota: Felújított
  • Fűtés típusa: Cirkó

03
LAKÁS JELLEMZŐI:

A 126 nm-es, felújított összkomfortos lakás a társasház legfelső, 5. emeletén található, egyedüli ingatlanként a folyosón. A biztonsági ajtón belépve az előszobába érkezünk, ahol a konyha és étkező is helyet kapott. Innen egy szép, világos, nagyméretű hálószoba nyílik, amivel szemben a tágas, ablakos fürdőszobát találjuk, külön WC-vel. Az előtérből nyílik egy nagyobb tároló, ami mosókonyhaként funkcionál, valamint a lakás gépészete került még itt elhelyezésre. Néhány lépcsőfokot felfelé haladva a belső kétszintes nappaliba jutunk, aminek a Szabadsághídra és dél Budára panorámás erkély kapcsolata is van. A nappali mellett találunk leválasztva egy hálószobát, aminek privát erkélye a Pesti belvárosra és a Dunára panorámás. Egy elegáns fa lépcsőn lehet feljutni a tetőtéri szintre, ahol egy újabb hálófülke lett kialakítva, valamint innen tudunk a tetőteraszra is kijutni. A 28 nm-es terasz körbe van kerítve, saját kizárólagos használatú, teljesen el van szeparálva és a környező házakról sem lehet idelátni. A lakás fekvésének köszönhetően rendkívül világos, minden helyiségnek van ablaka, így a nap több irányból is be tud sütni. Az igényesen felújított luxuslakást airbnb-s kiadásra alakították ki és rendezték be. A vételár tartalmazza a teljes bútorzatot is! Ideális választás lehet olyan vásárlónak, aki tovább folytatná ezt a már jól bejáratott tevékenységet. Ugyanakkor, ha valaki saját lakásként kívánja használni, úgy egy reprezentatív, egyedi hangulatú, csendes, világos, jó elosztású és igényesen felújított lakást vásárolhat magának, remek helyen. A teljes körűen felújított lakás jelenleg az eladó tulajdonában álló szomszédos kisebb lakással közös mérőórákat használ, és a fűtésüket is közös rendszer látja el. Az ingatlanok külön tulajdonba kerülése esetén a leválasztást és a egyéni mérőórák elhelyezését könnyedén el lehet végezni, minimális ráfordítással.

00

01

02

02a

02b

02c

LAKÁS MÉRETEI:

Teljes méret: 126 nm + 28 nm terasz + 5 nm erkély
– Nappali: 41 nm
– Szoba: 23 nm
– Szoba: 12 nm
– Tetőtéri szoba: 23 nm
– Konyha, étkező: 19 nm
– Fürdőszoba: 5 nm
– WC: 1 nm
– Tároló: 3 nm
– Előtér: 1 nm
Belmagasság: 3,2 és 4,7 m között változik

02d
MŰSZAKI FELSZERELTSÉG:

A szobákban Fan-coil hűtő fűtő klímák vannak, amik télen nyáron kiválóan szabályozzák a belső hőmérsékletet. Ezen felül a fűtést és a meleg vizet egy újszerű kondenzációs kazán biztosítja. A lakásban riasztó rendszer került kiépítésre, gépesített konyhája és mosókonyhája van, valamint több design és hangulatvilágítás is szolgálja a lakók kényelmét. A szórakozásról fali TV-k és beépített zenelejátszók gondoskodnak. A gáz, víz és villany, az egyedi mérők szerint, fogyasztás alapján fizetendő.

KÖLTSÉGEK:

A közös költség 36.500 Ft, amely magába foglalja a felújítási alapot, a lépcsőház takarítást, a szemétszállítás díját, a közös villanyfogyasztást, a közös képviselet díját, és a ház biztosítását. A fűtés költsége a téli hónapokban átlagosan 15-25.000 Ft között változhat a fogyasztás függvényében.

TÁROLÓ:

A lakásban két normál tároló helyiség lett kialakítva összesen 3 nm alapterülettel. Ezen felül a szinteltolások miatt további pakolásra alkalmas rekeszek alakultak ki, amik meglehetősen nagy tároló kapacitással bírnak. A pincében külön tároló nem tartozik a lakáshoz.

PARKOLÁS:

A ház előtti közterületen kényelmes és biztonságos lehetőség nyílik a parkolásra. A környék fizetőövezet, viszont a kerületi lakosok minimális éves díj megfizetése ellenében ingyen parkolhatnak.

Irányár: 155 MFt

05