A falu, ahol a NAV-tól vásárolja vissza az önkormányzat az 5 Ft-os telkeket

A falu, ahol a NAV-tól vásárolja vissza az önkormányzat az 5 Ft-os telkeket

Kőröstetétlen helyzete meglehetősen szomorú, bár nem egyedi eset. Az elnéptelenedő faluból elmentek a fiatalok, sokan külföldön kerestek megélhetést. Az önkormányzat szinte ingyen kínált megvételre telkeket, hogy visszahozza az életet a településre. A terv egyelőre nem vált be, helyette a NAV-tól vásárolhatják vissza a földeket.

2001-ben a tetétleni önkormányzat szinte ingyen kínált telkeket a népességfogyás megakadályozása miatt. A település keleti részén 40×19 méteres összközműves portákat alakítottak ki, összesen huszonhatot. Ezeket lehetett – és lehet azóta is – megvásárolni. Az eladó két kikötést tett:

  • a tulajdonosoknak három éven belül meg kell kérni a lakhatási engedélyt
  • valamint az öt forintos ingatlant öt évig nem adhatják el

A kezdeti lendület 2008 környékén megállt, mára ráadásul befuccsolt építkezések és vállalások is akadnak, két telken pedig NAV-os foglalás van. Egy portát árverezésen már visszavásárolt a településvezetés az adóhatóságtól.

A Cegléd, Szolnok, Tiszakécske és Kecskemét közelségét is élvező falu egyelőre tehát nem menekült meg az elnéptelenedéstől. Azonban az öt forintos akció még áll!

Ha nem szeretne építkezni, de vonzza egy csendes kis falu hangulata, az alábbi két, kulcsrakész családi ház már ma az Öné lehet:

110 m2, 9.900.000 Ft

tet

72 m2, 3.500.000 Ft

tet1