Szerelem első látásra: 1897-es, ómátyásföldi villa várja tulajdonosát, ősi históriájával együtt!

Szerelem első látásra: 1897-es, ómátyásföldi villa várja tulajdonosát, ősi históriájával együtt!

683 nm-es, gyönyörűen renovált luxusvillát ajánlanak megvásárlásra. Az irányár 350 millió forint, mely a jelenlegi berendezési tárgyakat is magába foglalja. Kivételt képeznek ez alól a festmények. De azért nem ezen fogunk sopánkodni. Hanem hogy nem a miénk lesz!

1. Lokalizáció
A villa Mátyásföld legszínvonalasabb környékén helyezkedik el, 2200 m2 területen.
Közlekedése kiváló: a Liszt Ferenc repülőtér és Budapest belvárosa egyaránt mindössze 20 perc gépkocsival. A HÉV megállója, buszmegálló 100 méteren belül található.

2. Az épület leírása
Az elegáns villa Budapest 16. kerületében, Mátyásföldön került felépítésre.
2160 m-es kertész által gondozott, ősfás telken terül el.
A szecessziós jellegű nyaraló – mert annak készült akkoriban- Budapest egykori főépítésze, Paulheim Ferenc tervei alapján épült 1897-ben.
Maga az épület Mátyásföld egyik legdíszesebb és legjobb állapotban fennmaradt villája, amely jelenleg is impozáns látványt nyújt.
Az épület teljesen fel lett újítva, kibővítésre került egy télikerttel.
A három szintes épület minden szintje jó állapotú, funkcióját teljes mértékben betölti.

3. A környék és az épület históriája
Az 1887-ben létrejövő Mátyásföldi Nyaralótulajdonosok Egyesülete annak idején Beniczky Gábortól vásárolta meg a Mátyásföldön felépült villák területét , és osztotta telkekre azt.
Az egyesület szigorú szabályokat írt elő az építkezésre vonatkozóan, a környék mégis bevonzotta Budapest jómódú polgárait. Elegáns nyaralók épültek, és létrejött a ma is látható villanegyed.
A villanegyed pezsgése nyáron kezdődött mindig: a nagypolgárság a jó idő beáltával kiköltözött a Pest-környéki villáikba családostul, cselédestül. Megkezdődtek a bálozások, jótékonysági estek, partik, tenisz, fürdőzés,kártyapartik.
Ez az üdülőtelep a kor egyik legszínvonalasabb nagypolgári nyaralóhelyének számított hatalmas, elegáns villáival, nagyvendéglőjével, 1902-ben megnyitott strandfürdőjével, süllyesztett teniszpályájával, pihenőparkjával, fényűző báljaival, 1918-tól pedig közvetlen légi járattal Budapest-Bécs között.
Az épületet Paulheim Ferenc Budapest főépítészének tervei alapján építették, a fennmaradt szóbeszéd szerint a Zichy grófok megrendelésére.
Az épület később egyházi tulajdonba került, a második világháború után pedig több szegény családot költöztettek a villába, az épület állaga pedig folyamatosan romlott.
A villa a rendszerváltás után találta meg ismét a gazdáját, aki az eredeti állapotnak megfelelően újította fel az épület külső, homlokzati részeit, ügyelve
mind az eredetivel megegyező nyílászárók beépítésére mind pedig a homlokzatok, homlokzatokon lévő díszítőelemek műemléki színvonalú helyreállítására.
Nos ebben a luxus villanegyedben található ez a villa is eredeti szépségében a kor követelményeinek megfelelve, a mai kényelmet figyelembe véve.

4. Az épületben lévő helyiségek
-18 szoba ( köztük bilárd szoba, fitnesz szoba, dolgozószobák, hálószobák, nappalik, szoba nagyságú és minőségű tárolók),
– konyha,
– étkező,
– fürdő 3 db.,
– szeparált wc helyiség 3 db.,
– előterek, közlekedők,
– lépcsőház,
– télikert,
– háztartási helyiség,
– 4 állásos garázs,
– boros pince.

5. Technikai és egyéb berendezések
– gázfűtés cirkó,
– központi porszívó,
– kivonuló 24 órás biztonsági szolgálat,
– riasztórendszer,
– teljesen ép, működő Zsolnay cserépkályha ( értéke több tízmillió ft., a képeken szemléltetve )
– korabeli, az épület jellegéhez, hangulatához illő díszcsillárok,
– szauna,
– márvány kandalló.

6. Ajánljuk a következő rendeltetési célokra
– diplomáciai testületek rezidenciájának,
– magán klinikának,
– magáncégek exkluzív székházának,
– családi rezidenciát keresőknek.

00a

00b

00c

01

01a

Ha benézne a villa jelenlegi helyiségeibe, az ingatlanbazar.hu oldalán itt megteheti!