10 hektár föld és saját termálvíz eladó a Tisza-tónál

10 hektár föld és saját termálvíz eladó a Tisza-tónál

Bezsongott a Tisza-tó környéke, adta hírül nemrég a vg.hu. Nem csoda, a vízparti csodás Sarudon kiváló minőségű gyógyvízre bukkantak. A forrás egy 14 telekből álló, összesen 10 hektáros, eladásra szánt terület alatt tör fel. Az ár nyilván nem kevés, több, mint fél milliárd forint. Kérdés, pontosan mi és hogyan fog megvalósulni Jász-Nagykun-Szolnok megye csodás természeti kincse kapcsán…

 

A Tisza-tó környéki beruházás lehetőségéről

 

“A Tisza-tó partján Sarudon kínálunk eladásra 14 telket, melyek együttesen több mint 10 ha. A termálkút területe 150 m2. A kút mélysége 1000m, 1000l/perc és 50 fokos.
A sarudi forrás hazánk tíz legfontosabb termálkútjának egyike lehet, a település pedig üdülőfaluvá válhat.


Lassan egy éve lesz annak, hogy Tisza-tónál lévő Sarudon termálvizet tártak fel, amely a geológus szakértő szerint kiváló minőségű. A víz ásványianyag-tartalma 1378 milligramm/liter, főleg nátriumban gazdag. Fontos, hogy az európai uniós előírásokat is figyelembe véve mind az arzén-, mind a bór- és a jódtartalom bőven alatta marad az ivóvízre is előírt határértékeknek. A mért adatok alapján a víz metántartalma igen magas, ami egy esetleges ilyen irányú kiegészítő hasznosításnak is alapja lehet

A víz gyógyvízzé minősíthető ez jelenleg folyamatban van , és a forrás a szakemberek szerint Magyarország tíz legfontosabb termálkútja közé tartozhat majd. A kinyert víz hőfoka 50,6 Celsius-fok, 948 méterről tör fel, a kút kapacitása pedig elérheti a percenkénti 948 litert is. […]”

További részletek és fotók a Tisza-tónál lévő földről az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?