Borozik? Lakjon közel az MNB borboltjához!

Borozik? Lakjon közel az MNB borboltjához!

Bár a Szentháromság téren nincs eladó ingatlan – a Mátyás templom egyelőre marad egyházi kézben -, azért a Budai Vár presztízs értékű, közeli utcáiban akad pár szépség. Íme néhány opció a történelem és a jó borok szerelmeseinek!

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 2014. decemberében vásárolta meg 1,85 milliárd forintért az egykori Budai Városháza épületét a Szentháromság tér 3. szám alatt. Közleményük szerint a hasznosítás az alábbiak szerint alakul:

A doktori iskola otthonául szolgáló emeleten és a beépítésre kerülő tetőtéri szinten kutatóműhelyek jönnek létre. Az épület földszinti és pinceszintje mindenki számára nyitott, e két szinten étterem, kávézó, magyar borokat bemutató szakbolt és egy angol nyelvű könyvesbolt kap helyet

Ahogy az a Várban lenni szokott, a tulajdonjog mellett inkább az örökbérleti jogok kerülnek ki a piacra.

1. Budapest, I. kerület, 61 m2, 45.000.000 Ft

Az Úri utcában, második emeleti utcai, jó beosztású, jó berendezhető 61 m2-es 2 szobás, beépített konyhás, napos DNy-i fekvésű, felújított lakás tulajdonjoga eladó. A két szoba mellett garderobe, előszoba konyha és külön WC helyiséget is kialakítottak.

bor1

2. Budapest, I. kerület, Balta köz, 39 m2, 35.000.000 Ft

A Dísz tér mellett, a Tárnok és az Úri utca közötti egyik kis utcában eladásra kínálok egy egyedülálló lehetőséget. A lakás földszinti, utcai nézetű, elég jó fényviszonnyal rendelkezik. Lehetőség van akár az utca felé megnyitásra és egyéb hasznosításra. A lakásban minden egyedileg mérhető, konvektor a fűtés, a rezsi alacsony.

bor2

3. Budapest, I. kerület, Várnegyed Városrész, Úri utca, 97 m2, 29.900.000 Ft

Átadó a Budai Várban, az Úri utcában, egy műemléki épületben, egy 97 nm-es, részben a Tóth Árpád sétányra, részben egy romantikus belső udvarra néző, 2.emeleti, cirkó fűtéses, 3 szoba + gardróbos, nagy konyhás, két fürdőszobás (két generációnak is alkalmas), dupla komfortos önkormányzati lakás örökbérleti joga. A lakás fölötti tetőtér beépíthető!

bor3

4. Budapest, I. kerület, Várnegyed Városrész, Országház utca, 54 m2, 21.000.000 Ft

I. kerület Budai Várnegyedének történelmi lakónegyedében, az Országház utcában eladó egy önkormányzati tulajdonban lévő MŰEMLÉK HÁZBAN LÉVŐ lakás főbérlető joga.

bor4

5. Budapest, I. kerület, Várnegyed Városrész, Úri utca, 81 m2, 20.000.000 Ft

Úri utcában eladó egy önkormányzati tulajdonban lévő MŰEMLÉK HÁZBAN LÉVŐ lakás főbérletői joga. A jelenlegi főbérlő már több mint 50 éve lakja ezt a földszinti, 81 nm-es, összkomfortos lakást, melynek egyik szobája az utcára, a másik szoba és az étkezőkonyha az udvarra néznek. A lakás átlagos állapotú, gázkazán adja a meleget és villanybojlerek a meleg vizet. A bérleti díj és a közös költség együttes összege havonta 26000 Ft. Az épület MŰEMLÉK ÉPÜLET, ezért a lakáson belüli átalakítások is engedély-kötelesek.