Belgrád rakpart: egy meglepően jó árú lakás, giga terasszal!

Belgrád rakpart: egy meglepően jó árú lakás, giga terasszal!

50 nm-es tetőterasz, 32 nm-es stúdiólakás, kiváló helyszín. A Belgrád rakpartnál található, 50 millióért kínált ingatlanba bármikor beköltöznénk. És ön?

Belgrád rakpart, panoráma, sok fotó!

 

“Egyedi lakás a Duna-parton – 50 NM tetőterasz ! V. kerületben központjában, a Duna szomszédságában eladó egy jó állapotú, klimatizált, 50 NM TERASSZAL rendelkező 32 nm-es stúdiólakás egy felújított, liftes társasház 5. emeletén. A hatalmas teraszra nincs rálátás, messzire ellátunk a háztetők felett. A hatalmas üvegfelületeknek és déli tájolásának köszönhetően kimondottan napfényes az ingatlan. Korábban airbnb lakásként funkcionált, 80 %-os kihasználtsággal.  Közlekedése kiváló, minden egy karnyújtásnyira megtalálható. További információkért és megtekintésért hívjon bizalommal a hét bármely napján!Cég tulajdon, irányár 50 millió + áfa!”

További képek az eladó, Belgrád rakparti lakásról az ingatlanbazar.hu oldalán!

 

A Belgrád rakpartról, szőrmentén

 

A március 15-i állami ünnep után különösen érdekes kicsit elmélyedni a Duna pesti oldalán húzódó, közkedvelt terület történetében. Az eredetioleg “Lederer gasse” névre hallgató rakpartot 1807-ben Donau Zeile névre változtatták. Régi magyar neve Duna-sor, majd Alsó-Duna-sor lett. 1873-ban a Fővárosi Közmunkák Tanácsa a Ferenc József sétány nevet adta neki, itt jött létre a Dunakorzó.

Később a Kötő (ma Piarista) utca és az Eskü (ma Március 15-e) tér közötti szakasza lett a Petőfi tér. Az FKT – a királyellenes hangulat miatt – 1918. november 30-án a rakpartot megosztotta. Az Eötvös tér-Petőfi tér valamint az Erzsébet híd közötti szakaszt Petőfi rakpartnak, az Erzsébet híd-Fővám tér közötti szakaszt pedig Kossuth Lajos rakpartnak nevezte el. Ezeket egy év múltán, 1919. december 6-án eltörölték, és visszaállították a Ferenc József rakpart elnevezést. 1948 óta Belgrád rakpart a neve, a középkori pesti városfal Duna-parti déli kijáratának, a Belgrád kapunak az emlékére.

 

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?