Ingatlan, eladó ház, 55 m2, 3.590.000 Ft Keszthely kistérség, Zalavár

Ár:

Kattintson, nézze meg hitelajánlatainkat!

3.590.000 Ft
Hirdetés típusa:
Eladó, Ház
Elhelyezkedés:
Zalavár
Ház típusa:
Családi ház
Alapterület(m2):
55
Telek terül.(m2):
2000
Szobák száma:
2
Ingatlan állapot:
Átlagos

 Leírás:

KIZÁRÓLAGOS MEGBÍZÁS CSAK IRODÁNK KÍNÁLATÁBÓL!


ELADÁSRA KÍNÁLUNK ZALAVÁRON EGY 60 M2-ES KÉT SZOBÁS ÁTLAGOS ÁLLAPOTÚ AZONNAL BEKÖLTÖZHETŐ KEDVES KIS HÁZAT 2000M2-ES TELKEN. A GAZDÁLKODÁSRA ALKALMAS TERÜLET CSENDES NYUGODT HELYEN FEKSZIK. NÉMI ESZTÉTIKAI ÁTALAKÍTÁS UTÁN KELLEMES KOMFORTOS OTTHONNÁ VÁLHAT.

- friss levegő, zöld környezet
- kedvező ár-érték arány
- kedves szomszédok

A 76-os útról Sármelléken át jutunk el Zalavárra. A település történelme egyben a Vársziget története is, amely Zalavár határában, a Kis-Balaton mellett található.
- A IX. sz.-ban a szláv Pribina Nyitráról elmenekülve a frankoktól kapott hűbérbirtokot, majd határgrófi rangot a Zala mentén. A folyó árterületén telepedett le és építette ki székhelyét, melynek jelentőségét az adta, hogy évszázadokon keresztül itt volt az egyedüli átkelőhely a folyón. Pribina a Várszigeten erődített települést hozott létre, és templomokat emeltetett.
- Megkezdődött az itt élő szlávok keresztény hitre térítése. 867-ben ide érkezett Cirill és Metód is. Munkájuk volt elég, hiszen ebben az időben ez a terület az ország egyik legsűrűbben lakott része volt.
- Első királyunk, Szent István 1019-ben ugyanitt bencés apátságot alapított, s ez lett a királyi megye központja. A török veszély elől a bencések elmenekültek. A kolostort és a templomot várrá alakították át. A kolostorerődítmény sorsát I. Lipót császár pecsételte meg, amikor a többi magyar erősséghez hasonlóan Zalavárt is fölrobbantatta. Attól kezdve rohamos pusztulásnak indultak a megmaradt falak, mert a visszatelepülő lakosság kőbányának használta a helyet.
- Közvetlen környezetében terül el ma is a Kis-Balaton. Valaha a Balaton nyílt vizű öble volt, amely az idők folyamán hordalékkal feltöltődött és lápos sás- és nádtengerré vált. Az 1922. évi vízrendezést követően csupán fél négyzetkilométeres szabad víztükör maradt, a többit elborították a vízinövények. A helyzet az 1980-as évek közepétől változott meg, amikor megépült az 1870 hektár felületű, 28 millió köbméteres új tó, amely szűrőként működik. A Zala folyó 22 kilométeres utat tesz meg a mesterséges tóban, majd csak ezután tér vissza régi medrébe.

Ha felkeltettem érdeklődését hívjon bizalommal.
Takács Tibor

Az ingatlanbazar ajánlata

Egyéb információ:

Érdekli az ingatlan? Kérdése van?

Hívja fel:

+36704693816
Telefonáláskor hivatkozzon az alábbiakra:
Ügynökségi azonosító: H273874
IB azonosító: 8886393

Vagy érdeklődjön emailben:* - szükséges mező