Mentett keresések
  • nincs elmentett keresés

Az idős tanító fáradtan egyenesedett fel, mélyen barázdált homlokáról ingujjával törölte le a verejtékcseppeket. Elégedetten nézett végig a kerten, a veteményesen, a zöldellő bokrokon, s fákon, a megannyi színpompás virágon, melyeket oly régóta nevelt, gondozott. Lágy, tavaszi szellő borzolta hófehér haját, s a májusi alkony   rózsák édes illatával érkezett. Az idős tanító a tornác szegletébe helyezte a kiskapát, mellyel kertjét művelte, s lassú, csoszogó léptekkel indult a házba, hol már megnyúlt árnyakat vetett az est. Piciny előszoba bújt meg a vaskos tömésfalak között, honnan tágas nappaliba lépett. – Bizony, hűvös még az este – tűnődött magában, s az öreg cserépkályhába egy marék venyigét vetett. Harsányan szökkentek a lángok a száraz hasábokon, s a tűz izzó fénye kéjes táncot lejtett az ódon bútorok között. Tea főtt a konyhában, a sparhelt platniján, s a tanító kedvenc hintaszékébe telepedett. Tűnődve kortyolta az illatos nedűt, tekintete a mennyezet gerendáin pihent. A ház vonta el képzeletét, melyben leélt egy hosszú életet. A ház, melyet apjától örökölt hajdan, mely tanúja volt boldog óráinak, s a szomorú perceket is őrizte. Népes volt egykor a ház, három tágas szobája gyermekek kacajától zengett, s az étkező nagy asztalánál gyűlt ebédhez a család délidőben. Sonka, szalonna szegen lógott a kamrában, istállóban borjút, tehenet neveltek, s az ólakban baromfi nyüzsgött számtalan. Kertjét művelték szorgalmasan, mely zöldséget, gyümölcsöt bőséggel termett, s mindazt, mit az Isten ad. Elmúltak hát a gondtalan idők, a gyermekek messze mentek, s asszonyát – ki társa volt egy élten át – magához hívta a Teremtő. Békésen szunnyad a tanító az ódon hintaszéken, s holdfény fest az öreg ház meszelt falára glóriát.Régi ár:  5,8 M.Ft.    Új ár: 5,37 M.Ft.30/815-2529                         vizler.jozsef@citycartel.huCity Cartel ingatlaniroda, Dunaföldvár, Béke tér 7.

Minden igényt kielégítő, újszerű állapotú, exclusive családi házat kínálunk eladásra Dunaföldvár elit negyedében, a város Rózsa-dombjának is nevezett Öreghegyen. A kétszintes, 173 nm hasznos alapterületű, 2+3 szobás, összkomfortos ingatlan 2002-ben a legmodernebb technológiával épült, kényelmes lakóterei parkettával, illetve esztétikus mázas kerámiával burkoltak, falai festettek. Az épület alatt elhelyezkedő szuterénben kazánház, tüzelő tároló, közlekedő és tároló helyiség terül el. A lakóház földszintje egy rendkívül nagyméretű, tágas és világos nappalinak ad helyet, amelyhez kisebb szoba, konyha, kamra, közlekedő, előszoba, fürdőszoba, gardrob, télikert és garázs kapcsolódik. Az épület tetőterében egy nagyobb és két kisebb hálószoba került kialakításra, valamint fürdőszoba+wc és egy 21 nm-es galéria. A családi ház fűtését gázcirkóval, illetve vegyes tüzelésű kazánnal egyaránt üzemeltethető padlófűtés és radiátoros központi fűtési rendszer látja el. Az összközműves, légkondicionált ingatlanba az ipari áramot, kábeltévét, vezetékes telefont és internetet is bevezették. A tulajdonosok és az értékek biztonságáról riasztórendszer gondoskodik. A lakóházhoz egy közelmúltban épült, 80 nm-es, szigetelt, gázfűtéses faház is kapcsolódik, amely irodának és műhelynek ad helyet. A 970 nm-es telek gondozott előkertet, térkövezett udvart és parkosított hátsó udvart foglal magában.Régi ár: 41,49 M.Ft.   Új ár: 39,5 M.Ft.30/815-2529               vizler.jozsef@citycartel.huCity Cartel ingatlaniroda, Dunaföldvár, Béke tér 7. 

A Duna-parti városka határában, a település központjától és az M6-os autópályától egyaránt karnyújtásnyira eladásra kínálunk, egy 5,8 hektáron elterülő családi birtokot. A szántót, erdőt és legelőt magában foglaló terület középpontjában egy háromszintes, 180 nm-es, összkomfortos, szigetelt, igényes kialakítású családi ház áll. A 2001-ben a legmodernebb építő anyagok felhasználásával épült, 3+1 szobás lakóház szuterénje garázsnak, kazánháznak és tárolónak ad helyet. A földszinten elhelyezkedő tágas, világos nappalihoz ebédlő, konyha, kamra, fürdőszoba, wc.,előszoba és egy kisebb szoba kapcsolódik. Az épület tetőterében három lakószoba, fürdőszoba és előszoba került kialakításra. Az újszerű állapotban lévő, légkondicionáló berendezéssel is felszerelt ház fűtéséről vegyes tüzelésű kazán gondoskodik, amely a földszinten padlófűtéssel, az emeleten pedig radiátorokkal üzemel. Az ingatlanba bevezetésre került a vezetékes telefon, internet, valamint a háromfázisú elektromos áram is. A televízióadást műholdvevő rendszer biztosítja. A lakóház vízfogyasztását, valamint a gondozott, parkosított udvar öntözéséhez szükséges vízmennyiséget két kút szolgáltatja. Az udvarban kialakított, 30 nm-es nyári konyha az őszi befőzések és téli disznótorok helyszínéül szolgál.   Irányár: 36,98 M.Ft.30/815-2529               vizler.jozsef@citycartel.huCity Cartel ingatlaniroda, Dunaföldvár, Béke tér 7. 

Nem találtad még meg az ingatlanod? Add meg e-mail címed, és elküldjük számodra a legfrissebbeket!