Mentett keresések
  • nincs elmentett keresés

A gödöllői ingatlaniroda eladásra kínál Aszódon egy csodás lehetőségekkel rendelkező kúriát a hozzá tartozó 10.865 nm-es földterülettel. Jellemzői: A 19. század végén – a 20. század elején épült.Micsinay Ernő (1866-1943) építtette, aki a 20. század első harmadában Aszód egyik vezető személyisége volt.A földet a Podmaniczky családtól vásárolta a város szélén, később a helyet a Micsinay hegynek nevezték el.Ily módon a kúria a város legszebb helyén, mesés panorámával, csendes helyen lett felépítve, mégsem távol a központtól.Micsinay Ernő elhalálozása után a kúria elvesztette a gazdáját, a családtagoknak már nem állt módjukban az azt megillető törődéssel rendben tartani az épületet, a második világháború szétszórta a rokonokat és örökösöket, ezzel pedig a gyönyörű építmény lassan-lassan az elhanyagoltság állapotába került.A család a háború után elveszítette tulajdona nagyobb részét.Amikor az épületek visszakerültek a családhoz, senki nem tudta vállalni a kúria felújítását.A birtokon két fő épületet találunk: 1. a lakóépületet, melynek aljában fantasztikus borospince kapott helyet, illetve 2. egykoron a személyzet számára épített épületet, melyben két istálló került még kialakításra. Külön szólni kell a pincéről, amelyet nagy valószínűséggel a 18. század elején építtetett Podmaniczky 1. János, és amit aztán Micsinay Ernő megvett a földdel együtt a 19. században.  A lovaskocsi hordóval közlekedni tudott az építményben. Méretei: 55 méter hosszú és 4, 5 méter széles, mely a pince végén már 6,5 méterré szélesedik. A főépületben találunk 6 szobát, 2 konyhát, fürdőszobát, 3 WC-t, mosókonyhát, kamrát, folyosókat, lépcsőházat, illetve tartozik még hozzá egy hangulatos terasz is.A lakótér hasznos területe kb. 250 nm.A pince területe közlekedővel és előtérrel 270 nm.A két istálló mérete összesen 56 nm.A kúriához tartozó föld területe 10865 nm. A tárgyak, a hangulat, a birtok teljes látványa megőrizték a százéves múltat, egyben a természet által visszavett terület érzését élhetjük meg: a mohás, vagy indákkal benőtt tárgyak, kövek az udvaron, a teraszon; eredeti zárak, eredeti kilincsekkel egy-egy bejárati ajtón, barokk virágtartók, stukkós mennyezetek, hatalmas belmagasság, jó minőségű parketta.A szél, az eső, a hó és a nap próbára tette az építményt, amelyet meg lehet és meg kell menteni. Megmenteni egy darab magyar történelmet. Amennyiben ez az ingatlan , vagy bármely a kínálatunkban található lakás, családi ház, telek felkeltette érdeklődését, hívjon bármikor telefonon! Vásárolna, de nincs rá keret? Irodánk díjmentes, bank semleges hitelügyintézéssel áll rendelkezésére.

A gödöllői ingatlaniroda eladásra kínál Aszódon egy csodás lehetőségekkel rendelkező kúriát a hozzá tartozó 6.642 nm-es földterülettel. Jellemzői: A 19. század végén – a 20. század elején épült.Micsinay Ernő (1866-1943) építtette, aki a 20. század első harmadában Aszód egyik vezető személyisége volt.A földet a Podmaniczky családtól vásárolta a város szélén, később a helyet a Micsinay hegynek nevezték el.Ily módon a kúria a város legszebb helyén, mesés panorámával, csendes helyen lett felépítve, mégsem távol a központtól.Micsinay Ernő elhalálozása után a kúria elvesztette a gazdáját, a családtagoknak már nem állt módjukban az azt megillető törődéssel rendben tartani az épületet, a második világháború szétszórta a rokonokat és örökösöket, ezzel pedig a gyönyörű építmény lassan-lassan az elhanyagoltság állapotába került.A család a háború után elveszítette tulajdona nagyobb részét.Amikor az épületek visszakerültek a családhoz, senki nem tudta vállalni a kúria felújítását.A birtokon két fő épületet találunk: 1. a lakóépületet, melynek aljában fantasztikus borospince kapott helyet, illetve 2. egykoron a személyzet számára épített épületet, melyben két istálló került még kialakításra. Külön szólni kell a pincéről, amelyet nagy valószínűséggel a 18. század elején építtetett Podmaniczky 1. János, és amit aztán Micsinay Ernő megvett a földdel együtt a 19. században.  A lovaskocsi hordóval közlekedni tudott az építményben. Méretei: 55 méter hosszú és 4, 5 méter széles, mely a pince végén már 6,5 méterré szélesedik. A főépületben találunk 6 szobát, 2 konyhát, fürdőszobát, 3 WC-t, mosókonyhát, kamrát, folyosókat, lépcsőházat, illetve tartozik még hozzá egy hangulatos terasz is.A lakótér hasznos területe kb. 250 nm.A pince területe közlekedővel és előtérrel kb. 270 nm.A két istálló mérete összesen 56 nm.A kúriához tartozó föld területe 6642 nm. A tárgyak, a hangulat, a birtok teljes látványa megőrizték a százéves múltat, egyben a természet által visszavett terület érzését élhetjük meg: a mohás, vagy indákkal benőtt tárgyak, kövek az udvaron, a teraszon; eredeti zárak, eredeti kilincsekkel egy-egy bejárati ajtón, barokk virágtartók, stukkós mennyezetek, hatalmas belmagasság, jó minőségű parketta.A szél, az eső, a hó és a nap próbára tette az építményt, amelyet meg lehet és meg kell menteni. Megmenteni egy darab magyar történelmet. Amennyiben ez az ingatlan , vagy bármely a kínálatunkban található lakás, családi ház, telek felkeltette érdeklődését, hívjon bármikor telefonon! Vásárolna, de nincs rá keret? Irodánk díjmentes, bank semleges hitelügyintézéssel áll rendelkezésére.

CSAK AZ OTP IP kínálatában találja meg ezt az igényes, szép, Pest megyei aszódi családi házat. Csendes, mellékutcában található, mégis pár perc sétára közelében van több üzlet, buszmegálló, iskola óvoda is.A ház 1982-ben épült, gáz szilikát blokkból, ez a DUPLAKOMFOROS ház, amely mind kívülről, mind belülről nagyon jó és szép állapotban van. Fűtése: gáz kazán, + vegyestüzelésű kazán.Emeletes családi ház, ám az elrendezése alapján akár két ÖNNÁLÓ generáció együttélésére is alkalmas! A házon belülről is egy lépcsőház lett kialakítva, melyet akár az udvari részről is meg tudunk közelíteni. Ezáltal lett két teljesen önálló lakrész!Földszinten a folyosóról tudunk minden helyiségbe bejutni. A konyhából jutunk a lépcsőházba.Mind a földszinten, mind az emeleten van egy-egy fürdő és WC is, illetve a földszinten 2 nagy és 1 félszoba, az emeleten további 2 szoba, étkező és főzőfülke található.Fa nyílászárói korának megfelelőek, és jó állapotban vannak, nem igénylik a felújítást. Minden nyílászárón redőny van. Tetőszerkezete erős, stabil, cseréppel fedett. A házzal egybe lett építve a melléképület, itt van a másik bejárat az emeleti önálló 70 nm-es lakásrészhez. Itt van még a garázs, nyárikonyha, és a padlásfeljáró is. Két padlásteres a ház, és fele alatt tágas, és száraz pince van.Udvara rendezett, parkosított, EZ IS NAGYBAN EMELI AZ ÉRTÉKÉT! A fotók önmagukért beszélnek. DIJMENTES SZOLGÁLTATÁSKÉNT AZONNAL INTÉZEM: kedvező kamatozású lakáscélú hitel + CSOK, továbbá Lakástakarékpénztári számláján 30 %-os állami támogatás! Jöjjön el, nézzük meg együtt!

KEDVEZŐ áron, Aszódon eladó egy 846 m²-es telken álló szoba+konyhás családi ház (kb. 50 m2-es). Víz, csatorna, nappali áram, gáz közművekkel. Helyiségei: előszoba, WC+tároló, konyha+zuhanyzó, nagy szoba + nem beépíthető, de hatalmas padlástér. Padlóburkolatok: a szobában aljzatbeton, rajta padlószőnyeg (laminált padló is lerakható), a többi helyiségben padlólap van. Fűtés: gáz (konvektorok) + egyedi tartalék. Melegvíz: elektromos bojler (zuhanyzóhoz, kézi mosdóhoz, mosogatóhoz). Mosógép és mosogatógép bekötési lehetőség. Sütés-főzés: gáztűzhely gázsütővel. Vastag (vegyes) falazat miatt, alacsony a rezsiköltség. Extrák: riasztó, UPC kábel elérhető, felszerelt Digi műholdvevő antenna. Parkolás az udvaron (több autó is elfér, részben beton gyeprácskövön). Továbbiak: melléképületek, lekerített kert gyümölcsfákkal, diófák, orgona- és mogyoróbokor. Nagyon szép a kilátás a telekről. A ház Aszód rehabilitációs részén, nem aszfaltozott utcában található, ugyanakkor közel van (kb. 10 perc sétára) a városközpont (Szabadság tér), ill. a buszmegálló (Kossuth u. 2.) és (kb. 5 perc) az autópálya. Belterületi összkomfortos ingatlan, (lakcím) bejelentkezési lehetőséggel. Tehermentes. Akár azonnal (néhány napon belül) költözhető.Aszód kisváros, Budapesttől kb. 40 km-re Pest megyében található az M3-as autópálya közelében. Járási székhely (pl. okmányiroda), kistérségi központ (pl. SZTK), nincs messze (kb. 15-15 km) Gödöllőtől, ill. Hatvantól sem. A közlekedés kiváló, a 3-as főút áthalad a településen, az M3-as autópálya bagi lehajtója (M3 39-es km-nél) autóval pár perc alatt elérhető. Sok busz közlekedik Bp.-re, Gödöllőre, Hatvanba és a környező településekre. A Bp.-Gödöllő-Aszód-Hatvan-Miskolc vasúti fővonal érinti, parkoló található a vasútállomás mellett. Rengeteg üzlet (ruházat, műszaki, stb), bolt (pl. Penny, CBA Príma, nagy Coop); több büfé (pl. gyros-os, pizzás), étterem, fagyizó van itt. Oktatás: általános és középiskolák, óvodák. Vallás: katolikus és evangélikus templom. Látnivalók: múzeum, kastély. Nagyon élhető, ugyanakkor csendes város közel Budapesthez.Kérésre küldök képeket a házról.

Nem találtad még meg az ingatlanod? Add meg e-mail címed, és elküldjük számodra a legfrissebbeket!

Lehetséges, hogy a kívánt helyhez egyelőre nincs, vagy kevés hirdetés van feladva.
Kattintson az alábbi linkre, és találja meg a keresett ingatlant egy szinttel feljebb: