Gyakran ismételt kérdések

Az ingatlanbazar.hu weboldal üzemeltetője a Lapcom Zrt.

Oldalunkon magánszemélyként 2 db aktív ingatlanhirdetésed lehet egyidejűleg ingyenesen, és ingatlanirodaként is kedvező ajánlatokkal várnak kapcsolattartóink.

Ha a lentiek között nem találsz kérdésedre választ, ügyfélszolgálatunk munkanapokon 8.30–16.30 óra között készséggel áll rendelkezésedre a +36-30/683-1288-as telefonszámon.

Ingatlant szeretnék eladni

Engedd meg, hogy segítségedre lehessünk az ingatlanod értékesítésében! Az alábbiakban végigvezetünk a hirdetésfeladás folyamatán.

1, Hogyan adhatok fel hirdetést az ingatlanbazar.hu weboldalon?
2, Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?
3, Mikor jelenik meg a hirdetésem az ingatlanbazar.hu-n?
4, Meddig látható a hirdetésem a weboldalon?
5, Hogyan módosíthatom a hirdetésemet?
6, A hirdetésem le fog járni, meghosszabbíthatom?
7, Hogyan szüneteltethetem hirdetésemet?
8, Megvásárolták az ingatlanomat, hogyan törölhetem a hirdetésemet?
9, Ha nincs kép a hirdetésemben az ingatlanról, akkor is megjelenik a keresésekben?
10, Mekkora képet tudok feltölteni a hirdetésemhez?
11, Ha módosítani szeretném a feltett képeket, akkor azt hogyan tudom megtenni?
12, Mennyien fogják látni a hirdetésemet az ingatlanbazar.hu-n?
13, Hogyan tudom kiemelni hirdetésemet, ha magánszemély vagyok?
14, Meddig lesz érvényes a vásárolt kiemelés a hirdetésemre?
15, Hogyan tudom kifizetni a kiemelésem? Van lehetőség bankkártyás és SMS-fizetésre is?
16, Hol érhetnek el az ingatlanom iránt érdeklődők?
17, Mit tegyek, ha 2-nél több ingatlanhirdetést szeretnék feladni?
18, Hogyan törölhetem regisztrációmat?
19, Hogyan érdemes belekezdenem az ingatlankeresésbe?

Ingatlant keresek

20, Találtam egy ingatlant, ami érdekel. Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot a hirdetővel?
21, Meg tudom nézni a hirdető többi ingatlanát is?
22, Megtetszett egy ingatlan, de bizonytalan vagyok, nem ismerem azt a környéket.
23, Ha megtetszik egy ingatlan, de még nézelődnék, el tudom menteni, és később újra megnézni a hirdetést?
24, A hosszú találati listákat újra át kell néznem, ha csak az új ingatlanokra vagyok kíváncsi?
25, Hogyan tudok leiratkozni a Hirdetésfigyelő szolgáltatásról?

1, Hogyan adhatok fel hirdetést az ingatlanbazar.hu weboldalon?

Oldalunkon 2 db aktív ingatlanhirdetésed lehet egyidejűleg INGYENESEN, melyeket különböző, megvásárolható kiemeléssel tehetsz még vonzóbbá a vevők számára.

Hirdetés feladására egy rövid regisztráció után van lehetőséged. Nyitóoldalunk jobb felső sarkában találod a regisztráció gombot. Add meg adataidat, melyekkel a későbbiekben beléphetsz oldalunkra, illetve elérhetőségeidet, amik megjelenhetnek ingatlanod adatlapján az érdeklődők számára. Kérjük, valós e-mail-címet használj, hogy megkaphasd a regisztrációt megerősítő e-mailünket.

Bejelentkezést követően a Hirdetésfeladás menüpont vezet végig azokon az információkon, melyeket célszerű megadnod ingatlanodról, hogy minél több érdeklődőt elérhess. Az ingatlan alapadatain túl emeld ki ingatlanod vonzó tulajdonágait extrák megadásával és látványos, nagy méretű képek feltöltésével képes csomag vásárlását követően. Kiemelési lehetőségeinkről a Magánszemélyeknek fülön tájékozódhatsz.

Feltöltött hirdetésedet a későbbiekben a Hirdetések kezelése menüpont alatt bármikor módosíthatod. Hirdetésed lejárata két hónap, amit szintén ezen a felületen hosszabbíthatsz meg. A maximálisan feltölthető képek száma 15, viszont a feltöltött képeket bármikor módosíthatod, lecserélheted a Hirdetések kezelése menüpontban.

2, Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Kattints nyitóoldalunkon a Belépés gombra, ezt követően az „Elfelejtett jelszó” feliratra. Itt adhatod meg a regisztrációkor használt e-mail-címedet, melyre egy üzenetet küldünk az új jelszó beállítási lehetőségével.

3, Mikor jelenik meg a hirdetésem az ingatlanbazar.hu-n?

Ingatlanhirdetésed a feladás után azonnal megjelenik a keresők számára. A hirdetés feladása során igényelt kiemelések a fizetést követően aktiválódnak hirdetéseden.

4, Meddig látható a hirdetésem a weboldalon?

Ingatlanhirdetésed a feladástól számított 60 napig aktív, mely folyamatosan meghosszabbítható. Hirdetésed lejárata előtt emlékeztető e-mailt küldünk, melyből könnyen és gyorsan meg is hosszabbíthatod azt. Lejáratkor a hirdetés inaktív állapotba kerül, a keresők nem láthatják, de még 3 hónapig elérheted adminisztrációs felületünkön belépést követően, ahol a Hirdetések kezelése menüpontban állíthatod vissza aktív státuszba.

5, Hogyan módosíthatom a hirdetésemet?

Hirdetésed adatait bármikor módosíthatod bejelentkezést követően a Hirdetések kezelése menüpontban.

6, A hirdetésem le fog járni, meghosszabbíthatom?

Természetesen igen, oldalunkon hirdetésed korlátlan ideig INGYENESEN fenn lehet. Egyszeri hosszabbításkor 60 napos lejárati határidő beállítására van lehetőség, amit mindig az aktuális hosszabbítás napjától számolunk.

7, Hogyan szüneteltethetem hirdetésemet?

Hirdetésedet bármikor inaktívvá teheted, így nem jelenik meg oldalunkon a keresők számára, viszont nem törlődik, bejelentkezés után az inaktív hirdetések között a lejárati ideig megtalálod.

8, Megvásárolták az ingatlanomat, hogyan törölhetem a hirdetésemet?

Gratulálunk a sikeres értékesítéshez! Bejelentkezést követően a Hirdetések kezelése menüpontban van lehetőséged törölni a hirdetést. A Törlés gomb a hirdetési doboz alján található.

9, Ha nincs kép a hirdetésemben az ingatlanról, akkor is megjelenik a keresésekben?

Igen, hirdetésed ugyanolyan pozícióban jelenik meg ilyen esetben is az oldalunkon, mintha képes hirdetésként szerepelne, viszont számíts arra, hogy a kép nélküli ingatlanokat kevesebben nézik meg, hiszen egy jó kép többet mond minden szónál!

10, Mekkora képet tudok feltölteni a hirdetésemhez?

Mivel bármely leírt szónál beszédesebbek a részletgazdag képek, oldalunkon lehetőséged van feltölteni 8000x8000 pixel méretű képeket .JPG formátumban. Ezenfelül ha megvásárolod HD képes csomagunkat, érdemes fotózás előtt benézni a kanapé alá is, hiszen az extra minőségű, HD képeken minden sarok tűélesen látható.

11, Ha módosítani szeretném a feltett képeket, akkor azt hogyan tudom megtenni?

A képes csomag érvényességi idején belül a hirdetésed képeit bármikor módosíthatod. Jelentkezz be oldalunkra, itt az Ingatlanok kezelése – Hirdetések kezelése menüben válaszd ki a módosítani kívánt hirdetésedet.

  • A hirdetés dobozán alul kattints a Módosít gombra.
  • Ekkor a hirdetés adatlapjára jutsz, ahol a harmadik blokkban található a Képek feltöltése, kattints a fejlécére.
  • Ezen a felületen van lehetőséged a képek törlésére, feltöltésére vagy rendezésére. Új kép feltöltéséhez kattints a Fájlok feltöltése gombra, vagy húzd ide egérrel a feltölteni kívánt fotókat. A maximálisan feltölthető fájlméret 10 MB.
  • A feltöltött képeket szabadon rendezheted: „fogd meg” egérrel, és húzd a megfelelő pozícióba. Kiválaszthatod, melyik kép legyen a hirdetésed nyitóképe, alapértelmezetten az első helyen szereplő kép lesz a nyitókép. Javasoljuk, az alaprajzot mindenképp jelöld meg, mert az alaprajzképek kiemelt hirdetéseinknél egyedi jelölést kapnak.

12, Mennyien fogják látni a hirdetésemet az ingatlanbazar.hu-n?

Oldalunkat havi több mint ….. látogató tekinti meg. Hirdetésed látogatottsága nagyban függ attól, milyen paramétereket adtál meg ingatlanodról. Adj meg minél részletesebb adatokat, piacképes árat, tölts fel vonzó képeket, és emeld hirdetésedet listáink elejére kiemeléseink segítségével. És hogy meggyőződhess ezek sikerességéről, a Hirdetések kezelése menüpontban a hirdetésed dobozának Infópaneljén található a Megtekintési statisztika link, amely megmutatja, hányan tekintették meg hirdetésedet összességében és az elmúlt 30 napban.

13, Hogyan tudom kiemelni hirdetésemet, ha magánszemély vagyok?

Hirdetésed kiemelésére már a feladás közben is van lehetőséged, vagy a későbbiekben a Hirdetések kezelése menüpontból bármikor elérhető a Kiemelés felület.

Hirdetésfeladásnál az alapadatok és a részletes adatok megadása után találod a Kiemelések hozzáadása menüpontot. Itt választhatsz fotós csomagjaink és extra kiemeléseink közül. A hirdetésedhez vásárolhatsz 2 képes és 15 képes fotós csomagot, 1 vagy akár 3 hónapra is, amik mellé akciós extra szolgáltatás is kérhető. A részletekért kattints ide

A már felrögzített hirdetéseidre a Hirdetések kezelése menüpontban vásárolhatsz utólagosan kiemeléseket. A hirdetési doboz alján található „Kiemel” gombra kattintva.

A kiemelés kiválasztása után lehetőséged van ezt bankkártyával vagy SMS-sel kifizetni. A kiemelések bejelölése után a következő lépés gombra kattintva jutsz el az Összesítő/Pénztár felületre, ahol egyenlegedből kifizetheted a kiemeléseidet.

14, Meddig lesz érvényes a vásárolt kiemelés a hirdetésemre?

A kiemelések 30 napra aktiválódnak a hirdetéseden.

15, Hogyan tudom kifizetni a kiemelésem? Van lehetőség bankkártyás és SMS-fizetésre is?

Kiemelés vásárlásához fel kell töltened egyenlegedet. Ezt bankkártyával és SMS-fizetéssel is megteheted.

Az egyenlegfeltöltés elérhető a bal oldali menüsorban vagy a Kiemelés felületén is.

SMS-fizetés:

A megadott telefonszámokra küldött SMS-sel egy adott összeggel tudod feltölteni egyenlegedet. Sajnos SMS-fizetés esetén nincs lehetőség a feltölteni kívánt összeg megválasztására, így nagyobb értékű kiemelések vásárlásához több SMS küldésére is szükség lehet. Ha nem a teljes összeget tudod levásárolni oldalunkon, egyenleged akkor sem vész el, a későbbiekben bármikor felhasználhatod kiemeléseinkre.

Az elküldött SMS-t minden esetben válasz-SMS követi, ebből tudhatod meg, hogy sikeres volt-e a fizetés. A szolgáltatás díja előfizetőknél a havi számlát terheli, feltölthető kártya használata esetén pedig a telefonkártya egyenlegéből kerül levonásra.

A szolgáltatást az EsoTV Kft. végzi:

  • Sikeres SMS-küldés esetén válasz-SMS-t kapsz, mely tartalmazza a kódot, amit a „visszakapott kód” helyére kell beírni a Fizetés SMS-ben fülön a Kiemelés felületén.
  • Amennyiben nem érkezik válasz az első SMS-edre, ne küldj újat, mert a szolgáltató az összeget levonja minden SMS-küldés esetén, amit nekünk sajnos nem áll módunkban visszafizetni.
  • Amennyiben nem kapod meg válasz-SMS-ben a kódot, kérjük, jelezd az info@ingatlanbazar.hu elérhetőségen vagy ügyfélszolgálati telefonszámunkon munkanapokon 10–16 óra között: +36-30/683-1288.

Fizetés bankkártyával:

Kártyád segítségével az OTP rendszerén keresztül fel tudod tölteni egyenlegedet egy általad választott összeggel. Javasoljuk, ha van lehetőséged, válaszd a bankkártyás feltöltést az SMS-fizetés helyett, mivel itt lehetőséged van a pontos összeg feltöltésére, amiből a kártyás fizetésnél magánszemélyeknek 10% kedvezményt is adunk.

Bankkártyás feltöltésre lehetőséged van a bal oldali Egyenlegfeltöltés menüből, és a hirdetés dobozában lévő Kiemel gombra kattintva is. Sikeres feltöltésnél az összeg azonnal jóváíródik egyenlegeden.

16, Hol érhetnek el az ingatlanom iránt érdeklődők?

Ingatlanod adatlapján a jobb oldalon találhatók elérhetőségeid. Itt jelenik meg a regisztrációkor megadott telefonszámod, és innen küldhetnek számodra e-mailes rendszerüzenetet az érdeklődők. Ezeket az üzeneteket belépés után az Értesítések – Postaláda menüben találod.

17, Mit tegyek, ha 2-nél több ingatlanhirdetést szeretnék feladni?

Többhirdetéses csomagjaink megvásárlásához keresd területileg illetékes kapcsolattartónkat. Elérhetőségeiket itt találod

18, Hogyan törölhetem regisztrációmat?

Ha véglegesen szeretnéd törölni fiókodat, kérjük, jelezd ezt e-mailben az info@ingatlanbazar.hu címen. Reméljük, segítségedre lehettünk az értékesítésben.

19, Hogyan érdemes belekezdenem az ingatlankeresésbe?

Amennyiben ezeket a sorokat olvasod, az első lépést már meg is tetted új ingatlanod felé. Az ingatlanbazar.hu lehetőségek széles skáláját nyújtja az ingatlankeresőknek megtalálni az igényeiknek megfelelő ingatlant, és ezt lehetőleg a legegyszerűbb módon.

Részletes keresőnk mellett alternatív keresőink segítenek, hogy közvetlenül a legfőbb preferenciáid alapján kereshess. Ha új lakást keresel, az új építésű lakópark keresőt használd, melyben csak az új építésű lakóparkok és társasházak lakásai között szemezgethetsz. Ha már átnézted anyagi lehetőségeidet, és a hitelfelvétel mellett döntöttél, a Hiteltörlesztő alapú keresőnkben megadhatod a számodra ideális hitelkonstrukció paramétereit, az önrész nagyságát, a havi törlesztőrészletet és a futamidőt, és mi ez alapján ajánljuk neked azokat az ingatlanokat a kiválasztott környéken, amelyeket meg tudsz vásárolni az adott feltételekkel.

Részletes keresőnkben minden fontos paramétert beállíthatsz, ami a keresett ingatlanodat jellemzi, és ha ez sikerült, ajánljuk, add meg e-mail-címedet hirdetésfigyelő szolgáltatásunkban, hogy elküldhessük neked e-mailben az újonnan érkező ingatlanokat, amik érdekelhetnek.

20, Találtam egy ingatlant, ami érdekel. Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot a hirdetővel?

Az ingatlan adatlapján jobb oldalon találhatók a hirdető elérhetőségei. Itt találod telefonszámát, illetve az Üzenetküldés gombra kattintva jutsz el felületünkre, ahol írásban érdeklődhetsz az ingatlan iránt.

21, Meg tudom nézni a hirdető többi ingatlanát is?

Igen, az ingatlan adatlapján jobb oldalon találhatók a hirdető adatai, itt A hirdető további hirdetései gombra kattintva egy listában láthatod a feladó minden hirdetését.

22, Megtetszett egy ingatlan, de bizonytalan vagyok, nem ismerem azt a környéket.

Hasznos helyek a közelben szolgáltatásunk segít neked, hogy jobban megismerd a kínált ingatlan környékét is. Megmutatjuk, hová és hogyan tudod elvinni gyermekedet óvodába vagy iskolába. Útközben a legközelebbi üzletben megvásárolhatod a tízórait. Csak ki kell választanod, mire vagy kíváncsi: közlekedés, iskolák, bölcsődék, üzletek.

23, Ha megtetszik egy ingatlan, de még nézelődnék, el tudom menteni, és később újra megnézni a hirdetést?

Ezt teszi lehetővé a Kedvencek mentési lehetősége. A címsorban található csillagra kattintva elmented a hirdetést a kedvenceid közé, amiket később újra átnézhetsz a Kedvenceim menüpontban.

24, A hosszú találati listákat újra át kell néznem, ha csak az új ingatlanokra vagyok kíváncsi?

Nem feltétlenül, hiszen feliratkozhatsz Hirdetésfigyelő szolgáltatásunkra, ahol beállíthatod a téged érdeklő ingatlanok paramétereit, és ha ilyen új hirdetés kerül fel oldalunkra, mi arról e-mailben értesítünk Téged. Indíts el egy keresést, szűrd a listát úgy, hogy minden Téged érdeklő ingatlan szerepeljen benne, majd az oldal alján add meg e-mail-címedet a Hirdetésfigyelő dobozban.

25, Hogyan tudok leiratkozni a Hirdetésfigyelő szolgáltatásról?

Bármely kapott Hirdetésfigyelő e-mail alján található egy „leiratkozás” link, erre kattintva tudsz leiratkozni a szolgáltatásról, illetve leiratkozási szándékodat jelezheted nekünk e-mailben is az info@ingatlanbazar.hu címen.