Ötvös Csöpi sorozat – házak a filmes helyszínek közelében

Ötvös Csöpi sorozat – házak a filmes helyszínek közelében

Talán mondhatjuk, nem csak egy generációnak, de szélesebb tömegeknek is nagy kedvence volt Bujtor István legendás-kedves Ötvös Csöpi alakja. A kissé naiv, de annál szeretetreméltóbb “krimik” sokunk emlékezetébe alaposan bevésődtek. Megnéztük, egy-egy kultikus filmhelyszín közelében milyen opciók vannak letelepedni.

  • A Pogány Madonna – Tihany

Nos, a félszigeten nem lehet olcsón házhoz jutni. Jelenleg 19,5 és 250 millió között találhatunk otthonra az első Ötvös Csöpi film központi helyszínénél. A történet alapján ugyanis a tihanyi apátság Egyházi Múzeumából elrabolnak egy páratlan értékű, görög eredetű aranyszobrot. Ennek ered utána a magyar Bud Spencer és a nagyon magyar társa, Kardos doktor.

otv

 

  • Elvarázsolt dollár – Balatonalmádi

A filmben szereplő Olympos cukrászda és Oázis kaszinók helyszínét egy internetes fórum segítségével tudtuk könnyen beazonosítani. A hozzászóló szerint “régebben kupi is működött is, a tulaj jelenleg dutyiban van, lakatlan az épület”.

Bár zártkertet akár 1.450 millióért is tudunk már Almádiban venni, azért nehéz elmenni a város egyetlen szecessziós stílusban, 1910-ben épült, legpatinásabb villája mellett. Igaz, ehhez már 67 millió forintra van szükség…

otv1

  • Elvarázsolt dollár – Csopak

Bár talán elsőre mindenkinek maga Balatonfüred ugrik be Ötvös Csöpiről, pár kiemelt helyszín Csopakhoz kötődik.

11,5 millióért mi ezt a vadszőlővel befuttatott házrészt szeretnénk megkaparintani, de erre a 89 milliós, 180 nm-es ingatlanra sem mondanánk nemet.

otv2

És végül egy kis meglepetés: A RETRO Filmek Forgatási Helyszínei Facebook oldal segítségével egyszerre láthatjuk a Bujtor filmek helyszíneit akkor és most. Köszönjük nekik a gyűjtést!

“Vályi Zoltán lakik Szántód-Kőröshegy” – Tihany, Batthyány u 22 . Jelenleg falu múzeum,tájház.

ret

ret2

Az Olympos fagyizó az Elvarázsolt Dollár c filmből.

ret1

Jelenet az Elvarázsolt Dollárból. A tető nélküli ház mit sem változott az idők folyamán..

ret4

Csopak, Kőkorsó u 1. – A helyszín kissé átalakult.

ret5

Forrás: RETRO Filmek Forgatási Helyszínei