Ismét az ingatlanpiacon az egykori lipótmezei elmegyógyintézet egyik épülete!

Ismét az ingatlanpiacon az egykori lipótmezei elmegyógyintézet egyik épülete!

2 milliárd forintért eladó egy “szecessziós stílusban megépített, 4600 nm-es ősfás telken elhelyezkedő,1000 nm-es, jelenleg 25 szobás villaépület”. A hirdetés nem tér ki az ingatlan történetére, de a fotók alapján azonnal beugrik annak közelmúltja. Egy biztos, a 2016-os állapotokhoz képest jobb formában van az eladó ház!

Miközben kiadással kapcsolatos hirdetések is keringenek a neten a Sándor villával kapcsolatban, frissen megjelentek az eladásra vonatkozó felhívások is. A havi bérleti díj 4 millió forintnak felelt meg, a vételi ár 2 milliárd. És hogy hogyan fest a szóban forgó villa története?  Az épület a XIX. század végén épült, Freud Dezső tervei alapján. A telket és a rajta álló közel 1000 nn-es nyaralót nagyságos Sándor Pál úr és Polakovits M.-né úrnő vásárolta meg 1890-ben, a ház végül 1912-ben Forbáth Ernő tervei alapján nyerte el mai arcát. Az épületet nyári rezidenciaként használtak, számos fogadásnak volt helyszíne, ahol a korabeli híradások szerint a vendégek között Bethlen István miniszterelnök is megfordult. Később az épület a Budapesti Építőmesterek Ipartestületének központjaként funkcionált, amelyet Polakovits György nyugalmazott gyárigazgatótól vett át az állam. 1957-ben az az Országos Pszichológiai és Neurológiai Intézet (OPNI) tulajdonába került az ingatlan, kerti lakjában pedig Kodály Zoltán töltötte utolsó éveit. Ezzel kapcsolatban egyébként egy hónapja már megosztottunk egy érdekes hirdetést!

És hogy hogyan fest most? Mit kínálnak 2 milliárd forintért? Mutatjuk!

000

01a

Az ingatlan adatai

  • Ár: 2.000.000.000 Ft
  • Alapterület: 1000 nm
  • Emelet: 4. emelet
  • Ingatlan állapota: Jó

Leírás

I. kerület Lipótmezőn zöld környezetben, szép kilátással eladó egy 1912-ben szecessziós stílusban épült, különleges megjelenésű romantikus kastély, amely 4300 nm-es telken helyezkedik el. A nagy belső terekkel, igényes kivitelű tölgyfa lépcsőkkel, faburkolatokkal, metszett üvegbetétes ajtókkal dísz lépcsőházzal rendelkező 25 szobás műemlék épület műszakilag frissen fel lett újítva. (DAIKIN fűtés-hűtés, minden szobában fürdőszoba). Az ingatlanhoz tartozik két különálló 50 nm-es lakás is. Az épület alkalmas lehet pl. magánkórház, irodaház, cégközpont, szálloda, magániskola céljára. Az ingatlan bármikor megtekinthető, hívjon bizalommal! 🙂
00a
00b
00c
01
További képek az eladó villáról itt és itt tekinthető meg az ingatlanbazar.hu oldalán!