Eladó kastélyok rovat: a nyírmártonfalvai Reviczky-kastély

Eladó kastélyok rovat: a nyírmártonfalvai Reviczky-kastély

Ha 1760-ban épült ingatlanra vágyik, az is akad a piacon! A csodás, 1460 nm-es Reviczky-kastélyt és a hozzá tartozó grandiózus birtok kapcsán ár, képek és izgalmas részletek!

Az eladó Reviczky-kastély – részletek

Debrecentől autóval 20-30 percre, Nyírmártonfalván a Reviczky-kastélyt és tanyát kínáljuk eladásra. 1760-ban került megépítésre a főépület homlokzata, majd további szárnyakat 1840-es években építettek hozzá. Az akkori tulajdonos vajai és luskodi gróf Vay (II.) igényei szerint klasszicista stílusban folytatták az építkezést, majd későbbi tulajdonosa Madarász Sándor átalakította a kúriát, így általa kései historizáló stílusjegyeket is kapott. 1911 előtt a Reviczky család (Reviczky József) vásárolta meg, majd az államosítása után nevelőintézetként működött egészen a rendszerváltás előtti időszakig. Jelenleg magánkézben van és nem áll műemlék védelem alatt az épület együttes.

Megközelíthetősége:Hajdú-Bihar megyében, Nyírmártonfalva településen található, amely gépjárművel Debrecentől mindössze 20-30 percnyire, Budapesttől M3-as autópályán keresztül, M35-ös úton célszerű megközelíteni.

A kastély egy 3,6 hektáros telek közepén helyezkedik el. Megközzétehetőségét segíti, a kastély kapujáig kiépített aszfaltozott út. További befektetési lehetőség a szomszédos 9 hektáros terület megvásárlására, amelyen egy 7,7 hektáros akácos erdő fekszik.

A kastély Bruttó 1926 m² alapterületű több épület együttesből álló kúria, amely áll : – főépületből (700 m²), amely 2/3 részben alápincézett.

  • kis lakóépületből (2 x 80 m²)
  • nagy lakóépületből (2 x 200 m²)
  • iskola épületből (4 tantermes)
  • tanműhely épületből (200 m²) és karámokból
  • mosoda épületből és garázsból (melyek romosak)
  • a főépület 2/3-ad része alatt pincéből. (2 vagonos föld-pince, 426 m²)

Az épületbe a közművek bevezetésre kerültek. […]

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!

Tipp mindenkinek!

 

Ingatlannal kapcsolatos befektetés, hosszú távú tervezés kapcsán érdemes szakember segítségét kérni. Akár magán használatra, akár bérbe adásra, irodának stb. vesz lakást, házat, a környék, az ingatlan állapota, a várható infrastrukturális fejlesztések sokat nyomhatnak a latba. A szerelem fontos, de ingatlan vásárlásnál értékálló befektetésként is át kell gondolni, mit, mennyiért és hol veszünk.

Az ingatlanbazar.hu blogja, valamint parnter szakértőink bármikor szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Hiszen az elégedettség mindannyiunk célja! Ne habozzon segítséget kérni! A tájékozódás mindenkor kulcs fontosságú döntéseink meghozatalában! Ingatlant ráadásul nem egy szezonra veszünk. Miért ne választanánk a tényleg “ideális társat”?