Egy jó hideg sör a saját gyárából? Eladó sörfőzde ínyenceknek!

Egy jó hideg sör a saját gyárából? Eladó sörfőzde ínyenceknek!

Hallott már a híres lébényi sörről? Nem? Nem baj. Mi utánajártunk, miről is van szó. Aztán nem derítettünk ki semmit. Úgyhogy innentől már csak Önön múlik, megveszi-e a gyártási jogot.

“Sörgyártó és forgalmazó cég üzemmel, teljes berendezéssel eladó!” – olvasható az Ingatlanbazáron. Helyszín: Mosonmagyaróvár kistérség, Lébény, Győr és Mosonmagyaróvár között félúton.

Az oknyomozás során egy, mára már nem létező, bizonyos Pelikán nevű elvtársra sörre bukkantunk, amelyet a Hanyi Gödény nevű étterem házi söreként tűntet fel. Bár a hirdetésből nem derül ki, hogy ugyanazon licencről van-e szó, úgy gondoljuk, a 3137 lelket számláló településen talán nincs túl sok sörgyártó egység. Persze tévedhetünk.

Ami biztos, 43 millió jó magyar forintért teljes berendezéssel a miénk lehet az 1994-ben épült üzem. Ha pedig valaki önmagában vinné az eszközparkot, arra is van lehetőség. Ez esetben a végösszeg 20 millió.

Lébény egyébként látnivalókban gazdag település. Van itt pálos rendház, bencés műemléktemplom, római mérföldkő és ezek szerint sörgyártásra alkalmas üzem is. Egy próbát megér a vizit. És persze nem árt, ha kéznél van 43 millió…

[Felhívtuk a hirdetésben megadott számot. Sajnos az értékesítéssel megbízott iroda sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a Pelikánnal kapcsolatos feltételezéseinket. Marad a kellemes kirándulás és a helyben érdeklődés. Amennyiben az ön birtokában információk vannak az egykori lébényi sörparadicsomról, kérjük, írja meg kommentben!]

További képek és részletek a sörfőzdéről a linkre kattintva!