Tabuk az ingatlanok világában: a csótány!

Tabuk az ingatlanok világában: a csótány!

Valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy a legnyomasztóbb és legundorítóbb betolakodó a lakásban, házban bizony a csótány. Mit tehetünk ellene? Hogyan előzhetjük meg az inváziót? Van-e csótány biztos ingatlan, vagy bármit veszünk, egyszer úgyis szembejönnek a kis förmedvények?

HOL?

A vizesblokkok környékén ólálkodó rémségek méretben és létszámban is változó értékkel jelentkeznek. A szerencsésebbeket egy-egy kósza példány kergeti az őrületbe, míg van, aki hadrendbe állva támadnak meg a randaságok.

Ami jó hír, a csótány nem csíp, tehát legalább ezért nem kell tőle rettegnünk. Különös túlélő képességei miatt azonban nem könnyű ellenfél. Ami biztos, érdemes az érkezési oldal felől támadnunk. Tehát ha megjelenik az otthonunkban egy csótány, legyőzve minden undorunkat jó megnézni, merről merre tart.

MIVEL?

A boltban kapható spray-k és irtószerek egyébként hatásosak tudnak lenni. Ideig-óráig. A csótányokkal ugyanis lakás szinten nem tudjuk felvenni a harcot. Társasházakban muszáj felbukkanásukkor értesíteni a közös képviselőt, hiszen jó eséllyel nem csak nálunk áll fenn a probléma. Sőt, hiába vesszük fel a kesztyűt a csótányok ellen, az utánpótlás – szapora volta miatt – folyamatosan érkezni fog a szomszédoktól, akár több emelet távolságból is.

Előzetes egyeztetés után tehát a legjobb megoldás szakembert hívni, aki a teljes lakóközösségnél elvégzi az irtást. Ehhez persze komoly logisztika kell. Amíg a nagy hadjárat lezajlik, házi praktikákkal és a már említett, boltban elérhető szerekkel védekezhetünk.

A praktikák közül egyébként a szódabikarbóna, citrom, bórsav, valamint a WD40 tűnik a leghatásosabbnak az internet népe szerint. De sajnos ezek a megoldások biztos, hogy csak ideig-óráig lesznek eredményesek. Még egy atomvillanás sem elég ellenük, ahogy az közismert…

A szakemberek és csótányírtók tárháza egyébként elég széles az interneten, ami gazdag piaci kapacitást jelez.

csot

MILYEN INGATLANBAN ÚSZOM MEG?

Jó eséllyel semmilyenben. De tény, hogy a panelek egész évben kellemesen meleg és nedves csőrendszerei előnyt élveznek a csótányoknál (fene a jó dolgukat!). Ettől függetlenül, ha véletlenül bekerülnek egy régi bérházba, gyorsan alkalmazkodnak az új környezethez. Úgyhogy 100% biztonságban sosem lehetünk tőlük. De jó eséllyel így is ők húzzák a rövidebbet!

Ha tud olyan bombabiztos módszert, mellyel hatékonyan vette fel a harcot a csótányokkal, írja meg kommentben, mindannyiunk boldogulására! Köszönjük!