Stadionból lakónegyed, avagy újrahasznosítás japán módra

Stadionból lakónegyed, avagy újrahasznosítás japán módra

A stadion építés, a nemzetközi sportesemények, az olimpiai láz sok-sok nemzet sajátja. A megépülő komplexumok azonban gyakran válnak az enyészet martalékává. Az oszakai stadion hosszú, tartalmas életet élt. Jelenleg a “teltház” kifejezés azonban egészen mást jelent, mint egykor…

Az eredetileg 1950-ben, az Oszakát ért bombázások során elpusztult dohánygyár helyén épült, 32.000 fő befogadására alkalmas intézmény mára nem látható. 1998-ban a korábbi épületet elbontották, Namba Parks néven 2007-ben épült fel a helyén egy sport és bevásárló komplexum, első sorban baseball meccsekre szakosodva, de számos híresség, köztük Madonna és Michael Jackson is adott itt pár teltházas koncertet.

A sport és kulturális sikerek ellenére az egykori aréna mára így néz ki. A B-középből benézni valaki fürdőszobájába…azért az menő lehet!

Kiegészítés: Bár a képek valódiak, a stadion területén felépült házak sohasem tartós lakhatásra készültek. Nos, arról nem szól a fáma, hogy akkor mégis ki és miért pakolta őket oda. Oszaka szakértők véleményét várjuk a témában!

stad

stad1

stad2

 

Forrás