Ingatlan, eladó telek, 2.110 m2, 6.119.000 Ft

Rétsági kistérség, Berkenye

Megvan az igazi, de hitelre van hozzá szükséged? Segítünk! Számolj velünk!


Berkenye, Rétsági kistérség, ingatlan, eladó, telek, 2.110 m2, 6.119.000 Ft

Ingatlan adatai

  • Ár: 6.119.000 Ft
  • Telek típusa: Egyéb telek
  • Alapterület: 2110

Leírás

A Hősök terétől 45 percre, a Duna-Ipoly Nemzeti Park határán, a Morgó patak és a Hársas-tó mellett, Magyarország egyik legtisztább levegőjű vidékén biztonságos zsákfaluban 2 900 Ft/nm áron építési telkek eladók.

Berkenye Villa Park
A Villapark Berkenye belterületén, a Morgó patak déli oldalán, az úgynevezett Hosszúbérc dombon fekszik. Területe kb. 40 hektár, amely jelenleg 160 telekre, illetve a köztük található utakra bomlik.
A jelenleg érvényes építési szabályzat szerint a legkisebb kialakítható telek 1 000 m2. A telkek beépíthetősége 30%, az építmény magasság 5 méter, ami földszint + tetőtér kialakítását teszi lehetővé.
A Villaparkban jelenleg 32 ház áll.
A Villapark teljes területén kiépítésre került az elektromos hálózat földkábeles rendszerben, valamint az ivóvíz és szennyvíz hálózat. A terület egy részén kiépült a közvilágítás.
A gáz hálózat a terület egy részén kiépült, a bővítés lehetőségéről egyénileg kell megállapodni a szolgáltatóval.
Az út és csapadékvíz hálózat hiányzó részének kiépítését az önkormányzat a víz- és csatorna hálózat kiépítése után megmaradó fejlesztési pénzekből, illetve pályázati pénzek bevonásával tervezi megoldani.
A megvételre kínált 44 db részben közművesített építési telket Berkenye településen, illetve további 8 telket közvetlenül a tulajdonostól lehet megvásárolni. A telkeket a folyamatosan tartott végrehajtói árveréseken, illetve a tulajdonosoktól lehet megvásárolni 2 900 Ft /nm áron.
Berkenye település
Berkenye település Nógrád megye délnyugati peremén, a Duna kanyar bal partjától 2-3 km-re, Budapest 0 km-től 45 km-re északi irányban található a Börzsöny hegység Feketevíz völgyében. Ez a Duna-Ipoly Nemzeti Park határa. A településen folyik keresztül a Morgó patak, illetve itt van a 2 hektáros területű Hársas tó.
Ez a táj Magyarország egyik legtisztább levegőjű vidéke. Nincs ipari termelés, nincs átmenő autóforgalom (zsákfalu), a mezőgazdaság jellegzetes tevékenysége a biomálna termelés.
Klímája több fokkal hűvösebb, mint a Dunakanyaré.
A település már a XIV. század végén lakott volt, jelenlegi népessége 650 fő. A falu sváb nemzetiségű.
A település meghatározó vállalkozása a faluszövetkezet, mely nyaranta 130 főt foglalkoztat.
A szövetkezet fő tevékenysége a mezőgazdaság, ezen belül a már említett biomálna termelés, illetve a saját hűtőházban a fagyasztott gyümölcsök előállítása.
A falunak saját óvodája és 4 évfolyamos általános iskolája van.
A 2/A gyorsforgalmi úton jól megközelíthető, a Hősök terétől kb. 45 perc az út. A Vác-Balassagyarmat vasút megáll a településen.
Referencia szám: T016415

Hasznos helyek a közelben - Nógrád megye, Berkenye

Ismerd meg az ingatlan környékét is! Megmutatjuk, hová és hogyan tudod elvinni gyermeked óvodába vagy iskolába. Útközben, a legközelebbi üzletben megvásárolhatod a tízórait. Válaszd ki, mire vagy kíváncsi: közlekedés, iskolák, bölcsődék, üzletek.

Lépjen kapcsolatba az ingatlan hirdetőjével!

Berkenye, Rétsági kistérség, ingatlan, eladó, telek, 2.110 m2, 6.119.000 Ft

Jelöld meg, miben segíthetünk:

  • Otthon Centrum Újpesti és Vác-Göd-Dunakeszi Iroda

Adataidat bizalmasan kezeljük. A személyes adatok védelméről itt olvashatsz.

Hasonló ingatlanok