Ingatlan, eladó ház, 440 m2, 69.900.000 Ft

Kecskeméti kistérség, Lajosmizse

Megvan az igazi, de hitelre van hozzá szükséged? Segítünk! Számolj velünk!


Lajosmizse, Kecskeméti kistérség, ingatlan, eladó, ház, 440 m2, 69.900.000 Ft

Ingatlan adatai

 • Ár: 69.900.000 Ft
 • Ház típusa: Családi ház
 • Alapterület: 440
 • Telekterület: 12600
 • Szobák száma: 9
 • Ingatlan állapota: Kiváló
 • Fűtés típusa: Egyéb fűtés

Leírás

12,5 hektáros tanya, négy házzal, melléképületekkel eladó

Elhelyezkedés

Lajosmizse Bács-Kiskun megyében az 5. főút 67. és 70. km-es szelvényében fekvő 11 ezer fős, kedves kisváros. Bár az üzletekkel, éttermekkel jól ellátott városmag nem túl nagy, ezt kiterjedt tanyavilág veszi körül. Itt nem csak mezőgazdasági termelés folyik (Lajosmizse a szamóca /földieper/ fővárosa), de előszeretettel települnek ide a zajos tülekedésre ráunt nagyvárosi, illetve nyugat-európai, főleg holland családok is a csendes, nyugodt, tágas környezet miatt. (A legközelebbi szomszédunk szintén német és a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozik.)
A mozgékonyabb természetetkedvelők számára vadásztársaság és saját tóval rendelkező horgászegyesület is rendelkezésre áll.
A mi tanyánk, mely méretei miatt inkább egy kisebb majornak mondható, a városközponttól 10 km-re, nyugati irányban helyezkedik el, a Kerekegyházára vezető út közelében. Ettől az úttól egy 1,8 km-es télen-nyáron jól járható, rendszeresen karbantartott bekötőúton lehet megközelíteni.

A terület

A birtok egy É.K. –D.NY. tájolású átlagosan 200 m széles és 600 m hosszú, összesen kb. 12,5 hektár területű egybefüggő négyszög, melyen két kisebb dombocska is található. Ezek egyikén van az egy holdas szőlő. (Amely Nagyrédéről származó Cabernet Franc, Portugézer, Muskotály és Furmint tőkékből áll.)
A négyszög első harmadában van a két különálló, egyenként kb. 50 x 60 m-es (kb. 3.000 m2) bekerített udvar, melyet egy kisebb erdőrész választ el egymástól. Ezt a két udvart rétek, gyümölcsösök és egy nagyobb konyhakert veszik körül. A konyhakertben fólia-, és üvegházak is találhatók.
A délnyugati tájolású bejárat felől nézve a jobb oldali, (400 m2-en kövezett) parkosított udvaron három lakóház és három gazdasági épület, valamint egy-két oldalról fallal körülvett lugas található, grillező-bográcsozó kemencével.
A bal oldali udvaron egy ház, egy fedett pince és egy melléképület található, melyeket inkább tárolási és állattartási célra használunk.
A gyümölcsösök összesen mintegy 6 hektárnyi területet foglalnak el, melyen meggy, kajszi-, és őszibarack, alma, körte, szilva és dió terem. A hátsó északkeleti részen van 2,5 ha szántó, melyben jelenleg őszi búza van vetve, de rétnek, legelőnek is használható. A területen összesen kb. 9 ha a területalapú támogatásra jogosult rész. A meggyfa ültetvények 2011-ben 15 tonna termést hoztak, amit ezen a vidéken könnyű értékesíteni, hiszen pl. lajosmizsei meggyből gyártják a híres belga meggysört is.

A házak

A távirányítóval nyitható kapun belépve, a jobb oldalon helyezkedik el egy hagyományos stílusú ház, melyben 3 szoba, konyha, étkező, kamra és egy fürdőkádas, csempézett, kultúrált fürdőszoba található. Az épület 1953-ban épült és 2003-ban teljes felújításon esett át, egyedileg csináltatott nyílászárókkal. A padlót kerámialapok illetve a két szélső szobában fenyő hajópadló borítja. Fűtése egy saját tervezésű, három helyiség közé épített, samottal bélelt, speciális kialakítású, fűtésre és sütésre is alkalmas kemencével, illetve a hálószobában egyedileg történik. A ház előtt kis tornác, ahonnan eredeti régi lócáról lehet gyönyörködni az udvar közepén álló nordmann fenyőfában, melyet Karácsonyra feldíszítünk, nyáron pedig színes virágszegély veszi körül.
A jobb oldalon egy a kilencvenes években épült és 2002-ben átépített és kibővített nagyobb ház áll, szilárd falazatú, boltíves tornáccal és egy kb. 60 m2-es, több kocsi számára alkalmas garázzsal, melynek szekcionált, 4 m-es ajtaja szintén a kapunyitó távirányítóval nyitható. Ha a tornácról belépünk, barátságos, faborítású nappali fogad, egy kis boltívvel elválasztott konyhával és a jobb oldalon egy zuhanyozós, csempézett fürdőszobával. Innen közelíthető meg a külön részben lévő belső (valódi) kemence. Egy hátsó ajtón a garázsba is be lehet jutni.
A nappaliból induló L alakú lépcsőházon keresztül lehet felmenni a tetőtérben kialakított két laminált parkettával burkolt padlójú szobához. Ezeket jelenleg egy két-, és egy négy személyt befogadó vendégszobának használjuk. Minden helyiségben külön, egyedi, fával fűthető, üveges ajtajú vas kandalló van. A fürdőszobát kivéve, ahol elektromos fűtés gondoskodik a komfortról. A ház teljes alsó szintje, a garázst is beleértve kerámia lappal burkolt padlójú.
Külön bejáraton lehet bejutni a ház északkeleti részén lévő műhelybe, ahonnan a két eltolt szintű pince lejárata is nyílik. Az első pince betonból készült, délnyugat felé nyíló kis ablakkal, kiválóan alkalmas zöldségek, krumpli, hagyma, befőttek, lekvárok tárolására. Innen egy kétszárnyú, íves tölgyfa ajtón át juthatunk le a boros pincébe. Ez boltíves, öntartó tégla falazattal épült, melyet szigetelés után 15 cm vastag vasbeton réteggel borítottunk be. (Mi „atombiztosnak” nevezzük.) A gerinc mentén rejtett, beépített szellőzés van, melyet kívülről motoros ventilátor segíthet. Ezt már a belépésnél, a hangulatos lámpákat működtető villanykapcsolók mellől be lehet kapcsolni a pincebalesetek elkerülése érdekében.
Az udvar hátsó vonala mentén, nagyjából középen terül el a nádfedéllel borított 15 m x 7 m alapterületű lakóház. Ennek építése1999-ben kezdődött és 2002-ben fejeződött be. Az alsó szinten egy 50 m2-es nappali található ebből nyílik a konyha és a fürdőszoba. A konyhában rusztikus, diófa borítású bútor van beépítve, valamint digitális vezérlésű kerámialapos tűzhely és sütő, ami fölött beépített, elektromos elszívó működik. A plafonig csempézett fürdőszobában hidromasszázs-sarokkád, bidé és egyedi spanyol fürdőszoba-bútor van. A nappali hátsó falában lévő ajtón keresztül lehet bejutni a gardrób szobába, ahol plafonig érő zsalus ajtajú szekrénysorban a ruháinkat tarthatjuk. Szintén a nappaliból nyílik az automata vezérlésű faelgázosítós kazánt rejtő kazánház, melyet külön ajtón, kívülről is meg lehet közelíteni. Ez a kazán táplálja a földszinti padlófűtést és a fűtőtesteket, melyek közül a tetőtériekét külön szabályzó vezérli. A fürdőszobába ezen kívül be van építve egy programozható hőfokszabályzóval ellátott elektromos padlófűtés is, a hűvösebb tavaszi, vagy kora őszi napokon komfortosabbá téve a reggeli toalettet.
A gardrób szoba boltíves ajtajának jobb oldalán terpeszkedik az egyedi tervezésű, masszív kandalló, melynek kő burkolata egy DeVille gyártmányú vas betétet takar. Ez nem csak szép, de beépített, halk ventilátora segítségével komoly fűtő teljesítményre is képes.
Az ajtó másik oldalán, a bejárati ajtóval szemben van az egyedi kialakítású fa lépcső, amely a szintén fával burkolt, hajópadlós tetőtérbe visz. Itt egy 4 x 4 és egy 8 x 4 m-es helység lett kialakítva. A kisebbet hálószobának, a nagyobbat részint nappalinak, részint dolgozószobának használjuk, amelyeket egy boltíves, beépített könyvespolc választ el. A falak mentén a tetőívet követő, eredeti fenyőfából csináltatott szekrények teszik teljessé a szintén fenyőből készült bútorzatot.
A házban az összes – főleg boltíves – nyílászáró, kisipari, kézi munka. A dupla, „thermo” üvegezésű ablakok külső üvegeit betörésgátló fólia borítja.
A ház teljes hátsó fala mentén egy a tető alól kiinduló, bitumen zsindellyel borított „szoknya” fut végig. Ez részint a kerti bútorok téli-, részint a felvágott tűzifa tárolását szolgálja.
A háromfázisú elektromos áram természetesen minden épületbe – még a melléképületekbe is – be van vezetve. Az ivóvíz, amit egy 64 m-es fúrt kút biztosít, szintén minden lakóépületben elérhető. A vízminőség bevizsgált. Már eredetileg is jobb, mint az átlagos „rózsaszín kupakos” vizek minősége. Ezt fokozandó az első vízaknában még egy vas-mangánszűrő és egy vízlágyító berendezés is működik. Az udvarban van még egy vízakna, egy másik fúrt kúttal, amely az udvari csapokat, illetve az öntözőrendszert látja el. A két kút össze van kötve annak érdekében, hogy ha véletlenül egyik szivattyú meghibásodna, a házak akkor sem maradjanak víz nélkül. A melegvizet, amely a fürdőszobákba, a konyhákba, sőt még a garázsba is be van vezetve, minden épületben külön villanybojler biztosítja.
A külvilággal való kapcsolattartást 1.481,- Ft-os havidíjért egy GSM alapú T-Com telefon biztosítja, melyet faxolásra is lehet használni. A vendégházat kivéve minden szobába be van vezetve a „földfelszíni” és a műholdas TV is. A kitűnő vételt, amely a digitális televíziózást is lehetővé teszi, egy a szőlődomb szélén álló 14 m-es árbóc teszi lehetővé. Ez tartja azt a mikrohullámú antennát is, melynek segítségével a szélessávú internet kapcsolat üzemel. Ezt az udvar teljes területén, illetve minden házban elérhető WiFi kapcsolaton osztjuk szét.


A biztonság

Azért tartom szükségesnek erre külön kitérni, mert sokat lehet hallani a tanyavilágban történt betörésekről és egyéb bűnesetekről. Ezek azonban a mi vidékünkre nem annyira jellemzők. Bár elszórtan valóban lehet hallani betörésekről, de ez inkább az eldugottabb, magára hagyott tanyákat érinti. Komolyabb bűncselekmény az utóbbi tíz évben (mióta itt lakunk) ezen a környéken nem történt. A mi dűlőnkön részint nagyon jó, összetartó emberek laknak, akik odafigyelnek az idegenekre, részint rendszeresen találkozni a helyi rendőrőrs, kis tereprobogókon, a tanyák közt cirkáló sárga mellényes járőreivel.
Sokat segít a kerítés és az ezen belül élő kutyák.
Mindezen felül nálunk olyan riasztóberendezés van kiépítve, amely rádión keresztül riasztja az általában tíz percen belül kiérkező járőröket. A távfelügyeletet és az őrzést a kevéske éves díjért a RIMI biztosítja.

Általánosságban el lehet mondani, hogy ez a jól megközelíthető, igényesen kialakított, rendesen karbantartott és gondozott birtok a maga minden igényt kielégítő kényelmi berendezéseivel mind a csendre, pihenésre vágyó, mind pedig a gazdálkodni, állatokat tartani szándékozó embereknek, családoknak ideális lakóhelye lehet. Falusi turizmus céljára is alkalmas.

Extrák

 • Parkolás: 2 állásos garázs, Terem garázs
 • Kilátás: Kertre/parkra néző
 • Garázs
 • Parketta
 • Terasz
 • Beépített szekrények
 • Étkező
 • Két bejárat
 • Kert
 • Melléképület
 • Riasztó
 • Pince
 • Tárolószoba
 • Műholdvevő
 • Új nyílászárók
 • Padlófűtés
 • Kandalló
 • Csendes környék
 • Fúrt kút
 • Alacsony fenntartási költség
 • Kettőnél több WC
 • Bútorozott
 • Energetikai tanúsítvány
 • Nappali
 • Hall
 • Autóbeálló
 • Zöldterület
 • Tetőtér beépített
Az elmúlt 30 napban: 1 érdeklődés

Hasznos helyek a közelben - Bács-Kiskun megye, Lajosmizse

Ismerd meg az ingatlan környékét is! Megmutatjuk, hová és hogyan tudod elvinni gyermeked óvodába vagy iskolába. Útközben, a legközelebbi üzletben megvásárolhatod a tízórait. Válaszd ki, mire vagy kíváncsi: közlekedés, iskolák, bölcsődék, üzletek.

Lépjen kapcsolatba az ingatlan hirdetőjével!

Lajosmizse, Kecskeméti kistérség, ingatlan, eladó, ház, 440 m2, 69.900.000 Ft

Jelöld meg, miben segíthetünk:

 • Kiss Gábor

 • 30/951-3215

 • 30/951-3215

Adataidat bizalmasan kezeljük. A személyes adatok védelméről itt olvashatsz.

Hasonló ingatlanok