Vámház körút 9. Ismerős? Íme egy kincs a Klapka-zálogház árnyékában!

Vámház körút 9. Ismerős? Íme egy kincs a Klapka-zálogház árnyékában!

Klapka György és a Vámház körút 9. sokak számára örökre bevésődő kultúr- és várostörténeti emlék marad. A januárban elhunyt üzletember ikonikus zálogházának sorsa jelenleg kérdéses és kaotikus. A házban azonban egy nem is olyan apró régiségre, kincsre bukkantunk!

Jelenleg összesen egy, azaz egy eladó lakás van a Vámház körúton, az viszont bizony a 9-es szám alatt (illetve ebben az esetben felett) található. Az egyelőre még komoly fejtörést okozó Klapka-üzletház épületében található, 84 nm-es lakás ráadásul legfelső emeleti, így a város zaja is jócskán kíméletesebben éri el az itt lakókat. A világos, 2 szoba-hallos, III. emeleti ingatlanban egyébként több, mint száz évvel ezelőtt élt mesteremberek míves ajtómegoldásai is megtalálhatóak.

10745793-3

10745793-12

A 2008-ban műszakilag felújításon átesett lakásba lépve a tágas étkező-konyhába érkezünk, ahonnan egy kétszárnyú ajtón keresztül jutunk a napfényes szobába. Innen átmehetünk egy szintén stílusos,  kétszárnyas ajtón keresztül a 35 nm-es, tágas nappaliba, amely egy egyedi, boltíves megoldással részben megosztott, így egy dolgozó kialakítására is lehetőséget biztosít. De kisebb átalakítással saját ízlés szerint elképesztő izgalmas módon tovább formálható az ingatlan.

bors_04-06

Az eladó lakás ára egyébként 35 millió forint. Elég csak pár holmit zaciba vágni hozzá, nem? További 11 fotó a Vámház körút 9. feletti lakásról az ingatlanbazar.hu oldalán!