Márton-nap after: ház egy hajdan volt kastély parkjában a Mártonhegyen!

Márton-nap after: ház egy hajdan volt kastély parkjában a Mártonhegyen!

Bár a köszöntéssel elkéstünk, a most következő családi ház azért megér pár percet. Meg azt a 127 milliót is, amit jelenlegi tulajdonosa kér érte. Finom, tavaszi képek egy 90-es években épült ingatlanról a könnyen elérhető zöldövezetből!

“A Hegyvidék a jómódú budai polgárság egyik legkedveltebb, presztízs értékű kerülete, a Mártonhegy pedig ezen belül is egy nyugalmas, biztonságos, családiházas környék, ami 180 méterrel magasodik a város fölé. Még elég közel van a belvároshoz autóval és tömegközlekedéssel, de már elég távol a zajtól, és a szmogtól.[…]
A családi ház egy lankás, délkeleti fekvésű telken fekszik, ami egy hajdan volt kastély parkjának egyik részére épült, amiből 3 védett ősfa a mai napig teljes épségben pompázik, tavasszal rózsaszínbe öltöztetve a kertet. A 470 négyzetméteres madárbarát kertben rengeteg féle különleges virág, fűszernövény, évelő növény, cserje, zöldség és gyümölcs van, így tavasztól őszig mindig virágzik vagy érik valami, ami miatt olyan érzés benne sétálni, mint egy mini arborétumban.
01
Az osztatlan közös tulajdonú három lakásos családi ház két lakása egyben eladó a tulajdonostól. A nagyobbik lakás gyerekes családok számára kiválóan alkalmas, a kisebbik pedig a nagyszülők számára lett kialakítva, ami így lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek a nagyszüleik közelében nőhessenek fel.
A két különbejáratú lakás összesen nettó 180 négyzetméter, melyek egymás alatt helyezkednek el. Kertjeik egymás mellett egybe nyílnak, és mindkettő délnyugati tájolású, nagyon világos, napfényes.
A nagylakás kétszintes, 123,5 négyzetméteres + tetőtérbeépítésre alkalmas. Az alsó szintje 31,5 négyzetméteres (konyha, kamra, étkező, előtér, WC + 18nm terasz), a felső 92 négyzetméteres, 5 szobás, (plusz közlekedő, fürdőszoba + 4,5nm erkély), a beépíthető tetőtér pedig 50 négyzetméteres. Távfelügyeletre bekötött riasztóval felszerelt, és egy szoba légkondicionált.
A kislakás földszinti egyszintes, 56,5 négyzetméteres, 2 szobás (plusz konyha, kamra, előszoba, étkező és fürdőszoba + 18nm terasz).
Mindkét lakáshoz pince tartozik. Parkolni a kertben, vagy az utcán ingyenesen lehet. […]

02

Az ingatlan adatai

  • Ár: 127.000.000 Ft
  • Ház típusa: Családi ház
  • Alapterület: 180
  • Telekterület: 470
  • Szobák száma: 7
  • Ingatlan állapota: Jó
  • Fűtés típusa: Cirkó
  • Belmagasság: 265m
  • Emeletek száma: 2

A két lakás ára összesen 127 millió forint, és csak egyben eladóak. Az ingatlan 705 e Ft-os négyzetméter árával alatta van a kerület átlagárának, ugyanakkor a környéken egyedülálló kerttel rendelkezik. Nem csak készpénzre, hanem hitelre is eladó, az ügyintézési időt a tulajdonos megvárja. Az átadási idő három hónap.”

01a

03

04

04a

05

06

06a