Lakás, melyet anno az első magyarországi gőzmalom lengyel munkásai számára építettek

Lakás, melyet anno az első magyarországi gőzmalom lengyel munkásai számára építettek

Szeretjük tudni, hova költözünk. Egy ház története mindig érdekes lehet ingatlan vásárláskor. A hely szelleme rovat most egy angyalföldi lakást mutat meg. Hajrá gőzmalmok! Hajrá lengyelek!

“Ha a Budapesti történelem egy darabkájában kíván élni, most megtalálta az önnek tökéletes lakást. Ezt a 22 négyzetméteres valóságban valamivel nagyobb első emeleti, világos, felújítandó, komfort nélküli, öröklakást kínáljuk megvételre amely az 1885-ben épült Malomházakban található. Ezeket a lakásokat az első magyarországi gőzmalom lengyel munkásai számára építették.

Ez a lakás egy kétszintes épület első emeletén található. Udvari nézetének köszönhetően nagyon világos és csöndes. Az udvaron ingyenes parkolási lehetőség is van. A lakás kiváló lehetőségeket rejt magában, hiszen a felújítással mindenki a saját képére alakíthatja.”

mal

mal1

A Kilenc-háznak, vagy Malomháznak elnevezett “ingatlan projektnek” hála Angyalföld végül egy háztömbökkel teli városnegyeddé alakulhatott. Az 1885-ben felépült kilenc házból álló zárt lakótömb ikerházait úgy helyzeték el, hogy a nap tizenkét óra alatt minden oldalról megvilágítsa azokat. A XIX. században forradalmi újításnak számított ez a lakótelep, ahol a XIII. kerületi önkormányzat az egykor Angyalföldön – a mai Lőportárdülő területén – dolgozó munkásoknak emléktáblát is állított.

Most tehát mindössze 9,5 millióért hozzájuthatunk a történelem egy darabkájához. Ha valakik felismerik a helyszínben és az épületekben rejlő lehetőségeket, talán több ingatlant is megvesznek, így akár egy izgalmas, új élet is elkezdődhet a jelenleg kissé romos környéken.

Ha érdekli a várostörténet rengeteg érdekes fotót és leírást talál a alomházakról az alábbi blogon. Jó mazsolázást!