Fényűzés, kicsit másképp: eladó kastélyok a Balatonnál

Fényűzés, kicsit másképp: eladó kastélyok a Balatonnál

Szívünk mélyén sokan vagyunk királylányok és királyfiak. És bár néha a fehér ló és a fele királyság is hiányzik, azért a régmúlt kincseiben való gyönyörködést mi is megengedhetjük magunknak. Jöjjön három, szívfájdítóan kedves, eladó balatoni kastély…

Siófok kistérség, Siófok, 630 m2, 380.000.000 Ft

Az 5 ha-os bekerített ingatlan Kastély épülete lakóház hasznosítású, besorolású. Ősfás, ligetes, gondozott parkjának több, mint 3 ha területén, fenyők (luc, erdei, fekete), nyír, hárs, juhar, vad gesztenye és platán is megtalálható. A fennmaradó területen szőlő művelést folytatnak régi történeti múlttal (és neves vendégekkel) rendelkező kis borospincével .

A főépület 330 nm-es. A kivalló, minőségi anyagok felhasználásával átépített boltíves pince szintjén található tágas termek a társasági élet számára is alkalmasak, valamint a kiszolgáló gépészeti helyiség kapott helyet. A 305 nm-es nagypolgári adottságokkal rendelkező lakószint kiválóan hasznosítható. Az érvényes építési engedély birtokában az épület feljutásával megkezdett tetőtér beépítés (mely lifttel is megközelíthető lesz) a meghirdetett vételár, az időközben elvégzett munkálatok, beruházás értékével arányosan növekszik-emelkedik. A megépülő több állásos mélygarázson kívül, további 4-500 nm terület beépíthető a 100 nm-es kiszolgáló gazdasági épület helyén. (Bővítési terv dokumentáció rendelkezésre áll.)

Megközelítése aszfalt úton mindkét oldal határán kiépítve (átmenő forgalom nincs). A terület szeparált, panorámás rálátás a saját parkjára és környezetére. A vételár tartalmazza a szomszédos 2 ha erdőt. A birtok jelenleg 7 ha feletti, tehermentes magántulajdon.

ka

Balatonlelle kistérség, Balatonboglár, 900 m2, 310.000.000 Ft

Somogyban a Balatontól 6 km-re, az M7-es autópálya lehajtójától 3 km-re, csodálatos környezetben, körbekerített 5 hektáros, ősfás területen egy jelenleg 305 m2-es lakóterületű, teljes egészében alápincézett, stílusos kisebb méretű kastély eladó.

Az épület az utóbbi években részben felújításra került. A bejárati teraszok mérete 36 és 32 m2. A 4 m belmagasságú, tervek szerint kibővített nappali közel 100 m2-es. A 380 m2-es pince reprezentatív vendéglátásra is alkalmas. A 305 m2-es földszinti lakóterület és a már felújított 380 nm-es pince mellett a padlástér beépítésére vonatkozó tervek engedélyezése folyamatban van, így a hasznosítható terület bruttó 380 m2-el bővíthető!

Az 1901-ben épült kastélyban minden közmű biztosított. A park locsolásához egy mélyfúrású kút áll rendelkezésre. Az átépítésre – felújításra vonatkozó tervekben lift beépítése, a padlástérben további közel 300 m2-es lakóterület kialakítása is szerepel.
A gondozott, ősfás park mellett a birtokon művelt szőlő is található, hozzá nádfedeles présházzal, pincével.
A területen különállóan egy 100 m2-es gazdasági épület is található. A tervek jóváhagyását követően további 500 m2-es lakóépület építésére, valamint egy 170 m2-es mélygarázs kialakítására is van lehetőség. A kerített parkkal határosan egy több mint 2 hektáros erdő terül el, amely a hirdetett ár részét képezi!
ka1

Balatonfüred kistérség, Balatonfüred, 450 m2, 150.000.000 Ft

Balatonfüred központjában frekventált helyen eladó egy 1869-ben épült, 450 nm-es kastély, amely 2006-ban minőségi, korhű felújításon esett át. Az épületet a legmodernebb technológia és a hagyományőrzés ötvözetével alakították át. A kastély 3 szinttel, két külön bejárattal rendelkezik. A tetőtérben egy lakószintet alakítottak ki.

A telket és magát az épületet is mozgásérzékelővel felszerelt kamerarendszer védi. 542 nm telken tíz autó parkolására van lehetőség.

ka2

További kastélyokért kattintson az ingatlanbazar.hu oldalára!