Eladó egy Ferenc Ferdinánd főherceg számára épült kastély!

Eladó egy Ferenc Ferdinánd főherceg számára épült kastély!

Tudják, ő az a csóka, akit Gavrilo Princip nacionalista szerb diák a hitvesével együtt 1914. június 28-án lelőtt a szarajevói merényletben, és amely tett az I. világháború közvetlen kiváltó okaként szerepel a tankönyvekben.

Elképesztően vicces tud lenni egy-egy ingatlanhirdetés, főleg, ha egy történelmi személy nevét és az árcsökkenés kifejezést egy mondatba írják. Lássuk, hogyan (és persze mennyiért) kínálják az egykori trónörökös kívánságára felhúzott kis monarchista bohémtanyát!


 

Eladó kastély Prágában!

Ára: 2 700 000 EUR (kb. 800 millió forint)

ÁRCSÖKKENÉS! – Helyszín: mintegy 130 kilométerre Prágától, Dél-Csehországban, tavak közelében, termálfürdővel is rendelkező faluban. A régió híres kiváló minőségű gyógyvizéről és iszapjáról, tavairól, valamint természeti adottságainak köszönhetően vadászterületeiről.

A kiváló állapotú neobarokk kastély az 1914-ben, Szarajevóban meggyilkolt Ferenc Ferdinánd főherceg, az Osztrák–Magyar Monarchia trónörököse számára épült.

Alapterület: 5700 nm, amely részben már átépítésre került.

ff3

Ideális szálloda vagy kaszinó működtetésére.

A kastélyhoz tartozó romantikus park 20 hektáron terül el. A kiváló állapotú, ősfás területet folyó szeli át, valamint számos, XVIII-XIX. századi kőváza és szobor is megtalálható itt. További villák építésére lehetőség van a területen.

Elérhető közelségben:
– Prága (repülőtér): 146 km 
– Bécs (repülőtér): 170 km 
– Linz (legközelebbi repülőtér): 111 km 
– Salzburg: 248 km
– München: 383 km
Síelési lehetőség: 80 km


 

És így tovább, és így tovább. Nem tudjuk, csak nekünk furcsa-e az európai és magyar történelem egyik meghatározó alakjának egyik tulajdonáról így olvasni. Mindenesetre érdekes érzés lehet ide beköltözni.

Bár annyira nem ájultunk el a kastélytól, azért nem kéne asztal körül kergetni, hogy grátisz elfogadjuk… És Ön beköltözne?

ff2

ff1

ff4

ff5

 

Forrás: Prestige Property