1890-ben épült visegrádi kastély eladó

1890-ben épült visegrádi kastély eladó

Visegrád egyik legszebb, elegáns utcájában, nem messze a Duna felett kínálnak eladásra egy egykori főnemesi család által építtetett ingatlant. A 20 szobás villaépület alapterületét egyelőre homály fedi, az ár azonban világos: 620,9 millióra lesz szüksége annak, aki a Dunakanyarba költözne.

A részlegesen felújítandó kastély az ország egyik legtekintélyesebb és leggazdagabb főnemesi családjának hagyatéka. Az erdődi Pálffy dinasztia egyik ága, a Pálffy-Daun család építtette a kastélyt 1890 körül, egyszerű családi nyaralónak.

“A Pálffy család Magyarország híres arisztokrata családja, a XVI. század 80-as éveitől a kiegyezésig a Habsburg dinasztia legjelentősebb támogatói. Szolgálataikért számos birtokot kaptak, elsősorban a Felvidék nyugati részein. A törökellenes harcok idején kiemelkedő szerepet játszottak a haza védelmében.

Szinte megszámlálhatatlan uradalmuk és birtokuk mellett 11 vár tulajdonosai voltak, emellett Budapesten három, Visegrád, Gönc, Lovasberény mellett pedig még Erdélyben is volt kastélyuk. Volt rezidenciájuk Velencében és Párizsban is. Bécsben két, Prágában két, Pozsonyban négy, a Felvidék más részein hat jelentősebb kastélyuk állt.” (Forrás)

A visegrádi ingatlan 1990-től a Fővárosi Önkormányzat nyaralójaként funkcionált, mára azonban ismét magántulajdonban van. Az épület felújítása korábban elkezdődött, ám végül félbemaradt.

Kíváncsian várjuk, vajon mi lesz az villa sorsa. Bízunk benne, hogy jó kezekbe kerül és mind funkciójában, mind kinézetében a józan ész és a jó ízlés határain belül marad az új tulajdonos.

kas

kas2

kas3

kas4

kas5