Saját vállalkozás megbízható eredményességgel? 5 tuti tipp a választáshoz!

Saját vállalkozás megbízható eredményességgel? 5 tuti tipp a választáshoz!

Az elmúlt években a válság előtti időszakot idézően pezseg a gazdaság, egyre több vállalkozás indul, valamint a multis taposómalmot megunva, mind többen gondolkodnak saját cég alapításában. A szolgáltatás üzletágak is újra fellendülőben vannak, hiszen kevesebb befektetéssel gyors megtérülést ígérnek. De miket kell mérlegelni az indulásnál? Ami biztos: stabil alapokra könnyebb építkezni. 

  1. Franchise rendszerhez könnyebb csatlakozni

Saját vállalkozás indításánál a legbiztonságosabb, költség és idő szempontjából is a leghatékonyabb, ha egy már üzletileg kidolgozott, működő és sikeres rendszerbe csatlakozunk. A jó franchise hálózatok a piaci tudás mellett értékesítési és oktatási támogatást is nyújtanak, így minimalizálva a kezdeti kockázatokat.

  1. Válasszunk hosszú távra

A termékek és szolgáltatások köré épült franchise hálózatok közül sok egy-egy felfutó trendet vagy kialakuló divatot igyekszik kiszolgálni, amelyek ugyan látványos eredménnyel, de rengeteg kockázattal is járnak. Üzletileg érdemes hosszabb távon vizsgálódni, és megnézni az elmúlt 5-10 év eredményeit. A válság ilyen szempontból jó szűrő volt, hiszen a nehezebb piaci körülményeket csak a legbiztosabb hálózatok élték túl. Például az ingatlanközvetítők közül a Duna House ebben az időszakban is egyedülálló értékesítési eredményeket ért el, sőt, sikerült partnereinek számát is növelni, hiszen sokan csatlakoztak azok közül, akik egyénileg nem tudták a nehezebb időszakot átvészelni.

dh-ingatlanbazar-cikk-800x500-1

  1. Nézzük a megtérülést

Érdemes végig gondolni, hogy mennyire hosszú távon szeretnénk a megtérülést. A szolgáltatások franchise hálózataihoz általában kevesebb befektetési összeggel lehet csatlakozni. Ezek esetében nem kell termékeket, nagyértékű berendezést vásárolni, ráadásul a hálózat jóval több támogatást tud nyújtani a szolgáltatások értékesítéséhez.

  1. Tudjunk kapcsolódni

Vállalkozásunknál fontos sikertényező, hogy miként tudunk azonosulni az adott hálózat által kínált termékkel vagy szolgáltatással. Például, aki nem szereti a kávét és a kávéfogyasztás kultúráját, nem biztos, hogy jól dönt, ha kávézót nyit, még akkor sem, ha az jó befektetésnek ígérkezik. Az ingatlanozással is hasonló a helyzet, de szerencsére sokakat érdekel mind befektetői, mind értékesítési oldalról és könnyű vele azonosulni is. Napjainkban ráadásul divat ingatlanozni, sőt, kezd presztízse lenni egy jó ingatlanszakértőnek.

dh-ingatlanbazar-cikk-800x400-3

  1. Menjünk biztosra

Fontos, hogy a csatlakozás előtt meggyőződjünk arról, hogy a franchise jog tulajdonosa stabil, transzparensen működő vállalat, és működését hosszú távra tervezi a piacunkon. Ilyen szempontból jó választás egy tőzsdei cég, vagy a régió több országában vezető hálózat, hiszen ezek gazdasági stabilitása erősebb, mint egy-egy kisebb hazai szereplőé.

A Duna House Franchise hálózata az ingatlanközvetítők között az egyik legstabilabban működő hálózat. Az anyavállalat 20 éve működik a magyar piacon, 2016 óta a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cégcsoport. A válság évei alatt is stabilan, az ingaltanközvetítő hálózatok között egyedüliként eredményesen és irodaszám csökkenés nélkül tudott működni. Az irodai szolgáltatás a hagyományos franchise hálózati rendszerben működik, közepes befektetési és gyors megtérülési mutatókkal. A partnerek teljes oktatási és marketing támogatást, valamint bizonyítottan működő hazai viszonyokra specializált tudást kapnak. Elhivatottság és az ingatlanok iránt érzett szenvedély jó irány a kezdéshez, a rendszer többi versenyelőnyét pedig a még hosszú évekig dinamikusan fejlődő piac biztosítja. A kapcsolódó szolgáltatások folyamatos bővítése pedig az átlátható és innovatív partneri kapcsolatok alappillére.

A szenvedély összeköt

A Duna House ingatlanközvetítői hálózatban a legkülönbözőbb területekről érkező franchise partnerek találhatók. Elismert autókereskedő, lelkes borász, fiatal marketinges pályakezdő, önálló ingatlanos, jogász, korábbi élsportoló vagy az építőipart jól ismerő szakember is tudott már itt kifejezetten eredményes vállalkozást indítani, tudatosan építeni a központ által nyújtott bizalomra és támogatásra. Nálunk mindegyikük kiemelt figyelmet kap, ők pedig bizalmukkal és hűségükkel mutatják lojalitásukat. A franchise partnerek több mint fele (50,4%) már legalább 10 éve a Duna House partnere, amely nagyon komoly versenyelőnyt biztosít a piacon. Csatlakozzon ehhez a csapathoz és legyen Önnek is sikeres ingatlanirodája.

dh-ingatlanbazar-cikk-800x400-2