Magyar siker rovat: ámulatba ejtő elegancia burkolólapokba öntve!

Magyar siker rovat: ámulatba ejtő elegancia burkolólapokba öntve!

A MOZA cementlap manufaktúra régóta az egyik kedvenc hazai cégünk. A színek, formák, a hagyomány tisztelete és a XXI. századi igények ötvözése egy-egy burkolólapba sűrítve megdobogtatja az ember szívét. Egy évtizede kezdődött a csodálatos történet. Lássuk, hogyan…

“Pontosan 10 éve, 2007 tavaszán egy marokkói kisvárosban készült életem első cementlapja. Túl voltam egy cementlap diplomán, Kozma Lajos ösztöndíjasként cementlapokat terveztem, kutattam a hazai lapok történetét, de itthon nem találtam mestert, aki tanított volna, hiszen a szakma Magyarországon már szinte nem létezett.

Tíz éve történt, hogy Marokkóban találkoztam Hassannal, egykori mesteremmel, aki bevezetett a cementlap készítés rejtelmeibe. Akkor már biztos voltam benne, hogy ezt a mesterséget Magyarországon újra kell teremteni.” olvasható a MOZA Facebook oldalának legfrissebb, mai bejegyzése. 

A csapat – a hagyományokat követve –  egyesével, manufakturális körülmények között, kizárólag magyarországi alapanyagokból alkotja meg kézzel készült, egyedi burkolólapjait.

Ha élőben is szeretné valaki megtekinteni ezeket a csodákat, a VIII. kerületi Gutenberg térnél megteheti. Addig is a webshop és az online tervezőprogram (!) a MOZA honlapján keresztül érhető el.

Szerelem első látásra, ugye? Mikor máskor, mint Bálint napján! Boldog születésnapot, MOZA!

mo4

mo5

mo6

mo7a

mo7

Forrás: MOZA