Egy tipp a kánikula ellen otthonra, amit eddig talán nem ismert!

Egy tipp a kánikula ellen otthonra, amit eddig talán nem ismert!

Sötétítés, légkondi, kereszthuzat: egy rakás trükk, ami segít átvészelni az egyébként vízpart mellett azért nagyon is kedvelt nyári csúcsmelegeket. Jöjjön most egy apróság, ami bár kevésbé ismert tény, sokat változtathat az otthona hőmérsékletén!

Lehet, hogy másoknak spanyol viasz, nekünk még mindig lenyűgöző tény, milyen komoly hatással lehet a közérzetünkre és akár a fizikai állapotunkra is lakásunk, házunk berendezése. Bár jó eséllyel mi, magyarok nem fogunk évszakonként új bútorokat és kiegészítőket vásárolni, azért az alábbi “törvényszerűség” kapcsán törekedhetünk az életterünk optimalizálására:

“Kevesebb bútor, kevés nehéz drapéria és a hőség csökkenni fog!”

A különböző helyiségekben megtalálható anyagok felületei is szabályozzák a hőmérsékletet. A súlyos, meleg szőrmék, tömörfa bútorokkal túlzsúfolt helyiségek nem csak ránézésre lehetnek fullasztóak ebben az évszakban. Valójában ontják magukból a meleget!

hot

Úgyhogy érdemes könnyű, világos, hideg hatást keltő  berendezési tárgyakra szorítkozni. Ha van lehetőség a tárolásra, akár fél évre száműzhetjük a perzsa szőnyegeket, az egyre divatosabb szőrméket és állati bőröket, vagy egy-két sötét, “napszívó” hatású bútordarabot.

Hagyjunk több levegőt a falaknak, a padlónak és azonnal érezni fogjuk a változást! De ha mégsem, még mindig kinyithatunk egy hűvösen gyöngyöző sört…